Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Grekisk folkomröstning en demokratisk självklarhet | Skrattretande deltagare i Melodifestivalen »

Visst ska Palestina in i FN!
Stafrin | 05 November, 2011 12:39
Det är intressant hur världens mäktigaste både vill ha kakan och äta den samtidigt. Man vill ha fred på västbanken mellan Israel och Palestina, men samtidigt så klagar man när man hjälper Palestinierna mot det som kan inbringa fred, ett accepterande av att det finns en stat som heter Palestina. Att Palestina ska in i FN är för mig en självklarthet för vad Israel gör mot Palestina är egentligen inte mycket bättre än vad Sydafrika gjorde mot de färgade i sitt land på 80-talet. Men då blev Sydafrika ett skammens land. Däremot så skulle det förvåna mycket om nån kom på idén att kalla murarna och bosättningarna på Gaza för apartheid och att det skulle upprättas nån svart lista eller att Little Steven skulle göra ett Sun City part II till förmån för ett fritt Palestina.
Sen kan jag förstå att man är lite skeptiska till Hamas och Fatah och att vissa representanter av dom partierna använder metoder som kan liknas vid terrorism. Hamas och Fatahs styresätt mot det egna folket är inte heller det allra bästa utan skulle man bli en fri stat så är risken att man hamnar vid samma diskussion som Egypten och Libyen och de andra inte så demokrativänliga länderna. Men det är för det ingen anledning för det palestinska folket att inte få känna sig som värdiga människor i världen eller att man ska behandla dom oskyldiga människorna på det sättet eller stödja Israels behandling av dom.
USA har dragit tillbaka sitt ekonomiska stöd till FN-organet UNESCO för att man röstade in Palestina där och USA kommer garanterat att förhindra att Palestina kommer in i FN, med motiveringen att man måste få fred i området först, vilket är ett intressant synsätt eftersom USA stödjer Israel som inte gör ett jota för att få till fred utan fortsätter bygga bosättningar och kapa åt sig palestiniernas land. Man får inte fred mellan två stridande parter genom att klappa den starke på huvudet och ta ett struptag runt den lille.
Men däremot skulle ett Palestina i FN kunna tvinga Israel att se på dom som en mer likvärdig del och att man inte längre är oövervinnerlig. Det är dags att visa att orden är värt nåt. Vill man ha fred mellan Israel och Palestina så får man behandla dom som likvärdiga för ur våld kommer tyvärr inget annat än våld och ur folk som blir illa behandlade så kommer bitterhet och ur det kommer ingen fred. Det är dags att acceptera Palestina som en stat och att Palestina ska in i FN. Läs för övrigt denna intressanta ledare av Dagbladets Svante Säwén!

/JS11

Intressant?
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage