Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Skrattretande deltagare i Melodifestivalen | Intressant artikel om politik och demokrati »

TV-utspelet ger inte Juholt respekt
Stafrin | 12 November, 2011 20:49
Håkan Juholt är mannen som inte är riktigt det smidigaste som går i ett par skor. Efter hela debatten kring hans lägenhetsaffärer så hade ju det smartaste vara att bygga upp sitt namn igen genom att göra det som han är bäst på, att debattera åsikter, kritisera alliansen och driva på en tuff oppositionspolitik. Men åter igen trampar han djupare ner i skiten istället. Plötsligt kliver hiphop-Håkan fram och kräver din respekt, mannen! Om inte SVT respekterar Socialdemokraterna går han till TV 4 och tar alla politiska TV-debatter dit. Han tror alltså att regeringspartierna ska lydsamt följa med till en annan kanal för oppositionen inte vill ha Sverigedemokraterna vid sin sida i TV, lycka till!
OK, jag kan hålla med om att placeringen är rätt korkad av SVT. Även SVT måste inse att i detta fall, när nu Sverigedemokraterna är med i riksdagen, så är inte en traditionell höger-vänsteruppställning i TV det rätta. Förr eller senare, och troligast mest förr, så kommer även S-V-MP att debattera med SD också. Det är dags att SVT förnyar uppställningen i debatterna så att det speglar verkligheten. Och det är inte att det är fyra oppositionspartier mot regeringen.
Däremot så kan inte Håkan Juholt heller tro att man har sån makt att det är bara att gå ut i medierna och kräva respekt och att man tar sitt pick och pack och drar till konkurrenten så har allt löst sig. För det första så är risken att Juholt framstår som en Don Quixote snarare än en politisk martyr och dessutom är jag inte så säker på att de socialdemokratiska fansen är så lyckliga över att dess partiledare står och lovordar privata och kommersiella alternativ före statlig television. Ta upp debatten med SVT, lämna ett eget förslag på förändring och ta detta på en mer högre nivå än att gå ut i medierna och leka sheriff. För det är inte så man får respekt, det är genom för en argumentera för en klok politik, även en massmedial sådan.

/JS11

Intressant?
 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Måna | 14 November, 2011 10:45

TV-utspelet ger Juholt respekt !

Jag är socialdemokrat och anser att Juholt gör helt rätt !

Inte ok om han skulle börja närma sig SD på ens det visuella planet, ingen sosse vill förknippas med SD, det gäller även ditt parti är jag övertygad om.

Det handlar inte om att inte ta debatten eftersom Juholt vill göra det.

Så lägg enr jakten på Juholt, rätt småaktigt att hela tiden gnälla på allt han gör och det helt utan annan orsak än att försöka sänka Juholt.

Stödet har vänt uppåt nu enligt senaste undersöknignen så folk har börjat genomskåda försöket att sänka Juholt, motståndet gjorde ett försök men musslyckades.

Så lev med att Juholt är kvar och lägg ner drevet nu !

(no subject) [Reply]
Stafrin | 14 November, 2011 19:57

Mitt mål är verkligen inte att delta i nåt drev mot Håkan Juholt. Tvärtom anser jag att tidningarnas drev varit för mycket, även om jag också står fast vid att Juholts fastighetsaffärer kunde ha skötts snyggare.

Men jag är en partipolitisk obunden bloggare som uttalar mig om samhällssaker sett ut min synvinkel och det är i detta fall att jag inte tycker det är en taktiskt riktig metod att göra som han gör i frågan. Och den åsikten hade jag haft oavsett vem än som hade gjort det.

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage