Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Vem bestämmer Sundsvalls utseende? | Skrämmande politik mot invandrare och svaga! »

Intressant medieprioritering vid dödsfall
Stafrin | 13 December, 2011 19:13
Intressanta proportioner! När sångaren Alf Robertson dog 2008 så nämndes det knappt i tidningarna, trots att han har hjälpt fattiga, hemlösa, gamla och sjuka mesta delen av sitt liv och försökt skriva låtar som visar upp en sida av Sverige som inte kommer fram annars.
Däremot när Ingvar Kamprads fru dör så är det krigsrubriker och stora löpsedlar. Stora framsidor på både Aftonbladet och Expressen! Det är förstås tråkigt för Kamprad, men det är ett exempel på en ganska snedvriden prioritering av vad som är viktigt i Sverige i media.

/JS11

Intressant?

 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Jari | 14 December, 2011 00:25

Nog hjälper Kamprad en massa fattiga och sjuka barn också, IKEA är den största bidragsgivaren till t.ex UNICEF med 1,6 Miljarder mellan år 2000 - 2015.

Kamprad och IKEA Foundation skänker otroliga pengar till välgörenhet men det pratas inte om det och mycket håller Kamprad för sig själv för det är inte PR han är ute efter när han skänker pengar.

Jantelagen säger ju att Kamprad skulle vara en skattesmitare trots att han flyttade från sverige för 40 år sen och IKEA betalar skatt i sverige som alla andra bolag men Kamprad gör mycket gott i världen med sina pengar som det inte pratas om.

(no subject) [Reply]
Stafrin | 14 December, 2011 01:21

Ja, nu är det ju inte Kamprad själv som är död utan hans fru, vilket i mina ögon gör det hela mer till ett kommersiellt jippo för pressen runt det hela.
Kamprad må ha mer pengar att skänka, men jag personligen ser Alf Robertson som en mer beundransvärd person på området välgörenhet.

Sen vart han skattar sina pengar och bor för tillfället lägger jag mig inte i. Det har jag aldrig brytt mig om att engagera mig i.

(no subject) [Reply]
Jari | 14 December, 2011 10:54

Det var inte min mening att vara nerlåtande mot Alf Robertsons gärningar för alla hjälper med det dom kan, så även jag, tänkte mer på att en del verkar inte veta vad han egentligen gör för välgörenhet och fattiga barn.

Men Kamprad är rätt synonymt med sverige tack vare IKEA så det är inte så kontsigt att det skrivs en notis om det när hans fru dog och lär skrivas ännu mer när han själv dör och det med all rätt med tanke på vad han har betytt för sverige i PR-syfte.

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage