Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Bengt Persson, Årets Västernorrlänning | Bra krönika av Åsa Jinder! »

Järkvisslebornas viktiga kamp!
Stafrin | 10 Januari, 2012 21:26
Kommunen hotar att släcka ner vägbelysningen i Järkvissle i Medelpad om inte dom som bor där tar över ansvaret för det. OK, att lämna över ansvaret till landsbygdbefolkningen är kanske ingen ny företeelse och Järkvissle är väl inget unikum. Men samtidigt kan man fråga sig om det verkligen är ett sånt samhälle vi ska ha? Det är trots allt ett sätt för kommunen att säga: Skyll er själva om ni inte bor mitt i stan, nu skiter vi i er och ni får klara er själva! För Sundsvalls kommun är fullt upptagna med att promota Himlabadet och pumpa pengar till allehanda byggen man håller på med för att locka turister. Vem behöver en glesbygd då? Antingen är man med kommunen eller mot den!

Dom som bor i Järkvissle är nu på krigsstigen mot ett beslut som dom tycker är fel, vilket dom tycks vara rätt ensam om av de områden som också fått ansvaret för vägbelysningen. Det är en del av demokratin i Sverige. Likadant så betalar även Järkvissleborna skatt till kommunen. Ändå så ska dom sköta anvaret själva, för nåt som borde vara en självklarhet i den skatt dom betalar?! Därför är det viktigt det Järkvissleborna gör. Dom vill rädda den landsbygd som finns kvar och rätten att få bo var man vill i Sverige, vilket också är en del av demokratin. Demokrati och välfärd går hand i hand, glöm aldrig det! En fråga man kan ställa sig är; om Järkvissleborna inte kan ta över ansvaret och kommunen släcker ner och det sker en allvarlig olycka, vems är ansvaret? Dom som bor där som inte tagit över, eller kommunen som bara tagit handen ifrån det hela? Och vad är nästa steg i avbefolkningen av landsbygden i så fall? Därför, tummen upp för kampen om vägbelysningen, för den gäller så mycket mer än bara lampor på en glesbygd.

/JS12

Intressant?
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage