Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Tolgfors offrades, men problemet kvarstår | Kluven sossetunga om Fas 3 »

Den osynliga påsken
Stafrin | 07 April, 2012 21:09
Jag tycker det är intressant att se hur vi i Sverige är så otroligt nollställda egentligen till påsken, om man jämför med andra länder. USA t ex som har stora bufféer, äggrullning, påskharar och parader. Jämför detta med Sverige som egentligen firar julafton light. Det är liksom som om vi inte har mer fantasi att komma på nåt annat utan tycker att det räcker med samma mat som på julaftonen, stillsamma kyrkobesök och nåt påskägg till barnen med lite godis (=julklappar). Vi kanske pyntar med lite fjädrar på nåt ris som ingen bryr sig nämvärt i (=julgran). Möjligen har jag kanske fel, men det känns lite så. Jag också, märk väl. Jag är väldigt likgilltig inför påsken, förutom en god middag med familjen på påskaftonen som är viktig.
Och det var på den idag som jag konstaterade för resten av min familj att det är lustigt att vi äter kalvsylta, leverpastej, skinka, köttbullar, prinskorv, sill, lax och Janssons frestelse, precis som vi gjorde för 4 1/2 månad sen. Min mor kontrade med att vi ju faktiskt äter stora delar av detta även på midsommar också. Ägget är väl det enda som sticker ut. Tänk om vi skulle uppfinna nån ny svensk mattradition som bara är specifikt för just påsken. Skulle det bli någon hit 2012? Eller är det för sent? Skulle påsken få en större betydelse då i Sverige? Vilket som, glad påsk everyhopa!

/JS12

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage