Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Den osynliga påsken | Konstiga väderordval... »

Kluven sossetunga om Fas 3
Stafrin | 16 April, 2012 21:25
Sundsvalls tidning har under de senaste veckorna tagit frågan om Fas 3 i alla möjliga vinklar, utom möjligen att det inte heter Fas 3 längre, vilket man kan tolka på olika sätt. Jag tolkar det som att dom inte heller tror på förändringen.
Den intressantaste nyheten var Socialdemokraterna som ideligen skriker på att det ska läggas ner, även i min kommun. De hårda adjektiven vinar i stridande ström. Men själva så visar det sig att man har stora planer på att anställa en Fas 3-arbetare även inom socialdemokraterna här (läs nyheten här). Både fack och medlemmar skakar på huvudet åt denna kluvna tunga, men topparna försvarar sig med att man är helt emot Fas 3 som åtgärd, men nu när den finns så vill man föregå med gått exempel. OK, man tror att hos sossarna så finns det jobb att göra,till skillnad mot hos alla andra instanser så därför så får man frisedel. Men faktum kvar står, hur kan man stå på barikaderna på Första Maj till exempel och kritisera regeringens arbetslöshetsåtgärder och politik när man själv har anställt en med just samma politik? Faran är att detta är ett första tecken på det som många av oss bävar för när den dagen kommer, att vid ett eventuellt regeringsskifte 2014 så kommer socialdemokraterna att mer eller mindre byta namn på åtgärden och lansera den som ny. Det har gjorts förr och kommer göras om och om igen. Men deras trovärdighet på kritiken mot Fas 3, i alla fall här uppe, är väldigt låg. Det är dags för korten på bordet, vad tycker man egentligen om Fas 3 inom socialdemokraterna i Sundsvall och hur hårt tänker man egentligen kämpa mot det?

/JS12

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage