Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Loreen är inte större än ABBA | Bra ledare om Norrlands huvudstad! »

Studenttankar efter 20 år
Stafrin | 08 Juni, 2012 17:03
Nyss hemkommen från stan och har sett dessa långa rader med studentlastbilar som tutande kör förbi med mössbärande och skrålande studenter på flaken. Vi har ju länge levt i tron att denna dag är deras lyckligaste dag och att de inte alls tänker på vad som väntar dom. Nån ska säkert bli au-pair, några ska plugga och några tar sabbats år och sommarjobbar. Dom firar att dom klarat alla år i gymnasiet och är fria, tror vi. Stackars satar, tänker vi sen.
Men dagens studenter är bra mer medveten än vad vi tror i så fall, för jag har aldrig sett så många paroller på lastbilarna med orden "arbetslös" på. Av den här modellen:
"Medvetslös, idag
arbetslös, imorrn"

Såna saker propagerade då inte vi för när jag tog studenten för precis 20 år sen. Då var man "kung för en dag" som Magnus Uggla sjöng på ett par av flaken idag. Intressant är dock att det finns en beröringspunkt mellan min student 1992 och dagens 2012; vi tog/tar studenten mitt i en ekonomisk kris.
Ser vi idag en skrämmande medvetenhet om verkligheten eller är dom realister som inser sanningen? Det är ju var och ens bedömning, men visst kan det ses lite skrämmande om det skulle vara så att inte ens dagens studenter ser någon framtid utan inser att det finns inga jobb idag. Punkt. Må vara att det ser så mörkt ut, men det får ju inte heller blåsa ut hoppet för dagens ungdomar och få dom att lägga sig och ge upp. Fast det kan ju också vara en satirisk axelryckning åt oss som stönar över arbetslöshetspolitiken. Om dom var uppgivna idag så dolde dom det väl. Parollen kanske skulle ändras;
"Medvetenhet, idag
arbetslös, imorrn."

Grattis!

/JS12

Intressant?

 #
User Comments
(no subject) [Reply]
rusan | 08 Juni, 2012 22:18

bra skrivet

(no subject) [Reply]
Stafrin | 09 Juni, 2012 00:03

Tack :)

/JS12

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage