Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Bra ledare om Norrlands huvudstad! | Specialspaning 1 – Ställ krav på kommersiell radio »

Politisk remi i Sundsvall
Stafrin | 19 Juni, 2012 17:12
Kaos i Sundsvall. Två tunga politiker här uppe med pannan i djupa veck! Det budgetpaket för Sundsvall de närmaste åren som Alliansen hade lagt fram röstades fick nej i majoritet av oppositionen. Kan kommunalrådet Magnus Sjödin sitta kvar, är den stora frågan idag? Jag är inte man att svara på den frågan för egentligen är båda alternativen ett val mellan pest eller kolera. Alliansen har under sin mandatperiod så här långt satsat stenhårt på att privatisera det som går och mest kritik har det varit om privatiseringen av äldrevården. En inte allt för oväntad debatt efter Carema-avslöjanderna.
Alternativet, ett rött ledarskap, kommer jag dock inte heller välkomna med öppna armar. Det har trots allt bara gått två år sen valet och minnena av varför sossarna och vänstern förlorade majoriteten i fullmäktige sitter i. Pengarna som ströddes omkring på alla möjliga skrytprojekt var på äldrevården och skolan helt åsidosattes. Det ska dock sägas att jag inte sett sossarnas skuggbudget just nu här uppe. Detta betyder att om oppositionsrådet Peder Björk planerar att ta över så måste han minnas detta och fundera på hur han ska styra stan utan att det rasar ihop igen inför nästa val om två år. Fast för att spä på kaoset ännu mer så kanske det inte blir nåt tronskifte, trots att Magnus Sjödin gnuggar geniknölarna över hur Alliansen ska kunna driva en socialdemokratisk ekonomisk politik. Man kan nämligen inte göra det utan Sverigedemokraterna, ett samarbete som Peder Björk inte vill se. I alla fall nåt han har gemensamt med sina partikamrater på riks. Den enda lösningen på Björks problem borde vara att försöka locka miljöpartiet från allianssamarbetet och gå tillbaka till att bli rödgrönt. Men det kommer att kräva sina uppoffringar.

Däremot blir jag rätt trött på alla som skriker sig hesa över att socialdemokraterna röstar bort Alliansens budget med hjälp av Sverigedemokraterna. Jag vill på intet sätt se detta parti i vare sig riksdag eller nåt fullmäktige, men nu är dom inne och då måste dom väl för bövelen rösta på nåt. Att sen dom verkar bara rösta efter vad som ger mest hämndstatus och inte efter bästa politik är en annan sak. Men det innebär ju inte att socialdemokraterna har ett ingående samarbete med Sverigedemokraterna för det. Om man slutar vara så paranoid och kasta det partiet i ansiktet på varandra jämt och börjar skapa en politik som kan göra Sverigedemokraterna ointressanta så kanske vi kan få ihop en fullmäktige här uppe nån gång också. Fram till dess råder Moment 22 i Sundsvall. Eller remi som i schack som en arbetskamrat sa...

/JS12

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage