Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Stafrin tävlar i "Popsmart" | Hela bussar i Sundsvall - en omöjlighet? »

Jag kommer i alla fall sakna Hotmail…
Stafrin | 02 Augusti, 2012 19:45
Jaha, det blir att byta mailadress inom kort. Tack så in i…
”Hotmail lägger ner!”, flaggar medierna för.
OK, jag vet, det är en mild överdrift i nyheten. Hotmailanvändarna ska föras över till Outlook. Förklaringen från Microsoft känns rätt kul faktiskt. 350 miljoner personer världen över använder Hotmail, Gmail och Yahoo har mer eller mindre lika stor andel användare. Ändå målar Microsoft upp det som om mailfunktionen är död efter Facebooks entré.
Men självklart finns det mer pengar att hämta i att Hotmail läggs ner och man måste använda Windows egna program. Office är ju numera inte gratis i nya datorer och att då föra över gratistjänsten Hotmail till detta är ju en smart affär.

Nu har jag Office, men inte Outlook, eftersom jag valde bort det. Jag vill inte ha ett mailprogram. Vi lever ju i tron att alla saker som har med nätet att göra funkar i all tid och evighet, amen! Men om min dator krånglar och behöver repareras eller om mitt internet krånglar, så vill jag kunna kolla min mail någon annanstans och då är ett webbaserat konto bättre i mina ögon.

Därför är det väl bara att säga tack för denna tid. Dock verkar Hotmail vara sörjd av ingen, men i denna nydigitala tid så är allt som är äldre än 00 helt passé. Jag vet, jag är inte rätt person att kommentera ny teknisk utveckling, men jag har dock aldrig haft några större problem med mitt Hotmailkonto och tycker det är synd med denna väg. Jag är inte säker på att man kommer att locka särskilt många kunder från vare sig Yahoo eller Gmail, men man är i alla fall ny och fräsch i utseendet och det är kanske viktigast.

/JS12

Intressant?


 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Jari | 03 Augusti, 2012 09:12

Tjena

Du behöver inte ha Outlook i din dator utan outlook.com kommer att funka som hotmail med webbmail, du kommer att kunna behålla din gamla hotmailadress också.

Det har varit en viss förvirring hos en del om det p.g.a namnet outlook.com.

Man slipper reklamannonser i outlook.com och deras spamfilter ska tydligen vara ännu bättre, kunnna koppla den till facebook o.s.v

http://www.idg.se/2.1085/1.459038/har-ar-microsofts-nya-outlookcom

Outlook [Reply]
Mats D | 04 Augusti, 2012 17:49

Det outlook som vi sobernet användare använder finns både som bilaga i Officepaketet men också i en web baserad variant. Den nås via webben i samma anda som hotmail. Kanske till ock med med en del bra funktioner eller möjligheter som föreningsräv. Testa på Sobban får du känna efter.

(no subject) [Reply]
Stafrin | 07 Augusti, 2012 21:48

OK, jag har missat det. Får kolla upp det bättre. Dock står rubriken i alla fall; jag kommer ändå att sakna gamla hotmail. ;)

/JS12

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage