Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Selånger Marknad är i behov av förändring! | Min konstiga upptäckt av The Prodigy »

Korkat förslag om ny fastighetsavgift
Stafrin | 22 Augusti, 2012 14:13

Den nya fastighetsavgiften måste ha varit en av de mer korkade idéer som kommit fram under denna regerings mandatperiod. Till och med regeringen själva, som velat ha utredningen av det, börjar backa med rynkande näsor. Taxeringsvärdet ska, enligt förslaget, tas bort och fastighetsavgiften ska baseras på boyta och tomtyta. OK, det stör inte mig att de som bor flott och stort får betala mer. Men att dela upp landet i tre regioner och där igenom basera avgiften på boyta och tomtyta är väl rätt underligt.
Politikern: Jag har en dålig och en bra nyhet, unge man. Den dåliga är att vi beslutat oss för att höja fastighetsavgiften i stora städer, vilket blir rätt dyrt här i Stockholm?
Den unge: Jaha, men jag har ju inte hittat en egen lägenhet än.
Politikern: Ja, det är tufft ibland. Men de goda nyheterna är att det blir lägre avgifter i din gamla hemstad Luleå.
Den unge: Men därifrån fick jag ju flytta eftersom det inte finns jobb?
Politikern: Som sagt, det är tufft ibland...
Logik, någon?

Jag borde ju jubla i så fall att det bli billigare att bo i Norrland, men av någon anledning så är det andra faktorer än bara boendepriser som avgör vart folk bor. Ta hand om dessa istället för att sätta unga människor och arbetslösa i nåt sorts Moment 22.

/JS12

Intressant?


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage