Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Min konstiga upptäckt av The Prodigy | Var finns respekten i karikatyrdebatten? »

Barrosos dröm - en mardröm
Stafrin | 12 September, 2012 18:00
Vi var några stycken, eller snarare rätt många, som från 1994 och framåt genom EU-val, EMU-omröstningar och kontroversiella beslut, skallade och sa att EU bara var ett enda stort projekt för att skapa Europas förenta stater. Oh nej, sa eliten. Vi drömmer, är paranoida och annat, sa man, och hävdade bestämt att det var bara ett fredsprojekt. Åter igen så står man där och erkänner öppet att vi hade rätt, men tyvärr, sånt är livet. José Manuel Barroso erkänner öppet nu att EU måste bli en europeisk federation. Självklart kan man använda den ekonomiska krisen som en anledning till att gå ut med det, men med tanke på hur EU utvecklats under åren så borde det väl inte vara någon tvekan om att detta egentligen var planerat sen länge.

Och det intressanta är vad som skulle kunna förhindra Barrosos vision eftersom folket som bekant egentligen inte har något att säga till om och de länder som tvekar likt Irland blir intvingade i ett hörn och blir meddragna i alla fall. Och jag beklagar den ekonomiska kris som euron är i, men det är ju inte direkt den europeiska befolkningens fel att den existerar och redan från början var dömd att misslyckas. Därför hoppas jag att den svenska riksdagen inser hur dumt detta är och sätter ner foten i marken. Ett Europas förenta stater och en ny stormakt är absolut inte vad vi behöver. Barrosos dröm behöver krossas, euro eller inte.

/JS12

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage