Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Bojkott av Tintinbok korkat | Fredspris till EU - ett hån mot fredskampen »

Gåtan kring Camilla Henemark
Stafrin | 10 Oktober, 2012 17:22
Jag har ju sen tidigare skrivit om vissa mediala personer vars uppmärksamhet jag inte förstår, då om Håkan Hellström, Charlotte Pirelli, Blondin-Bella och Alex Schulman. Vi har ju vissa hang ups på vissa personer som får löpsedlar och mediautrymme fast dom egentligen inte gjort något vettigt för att förtjäna vår koncentration. Lägg nu Camilla Henemark till den listan. En gång i tiden gillade jag Army Of Lovers, runt 1991 när dom slog igenom med "Crusify" och jag tycker ännu "Obsession", bandets kanske största hit, är en kanonbra låt. Sen lämnade hon bandet med buller och bång och tidningarna skrev om att La Camilla var utfryst och hånad av herrar Bard och Barda. Och jag tyckte nog lite synd om henne, någonstans.
Hon försökte göra egen musikkarriär och vi fick beviset på varför hon sjöng så lite själv i Army Of Lovers. Det lät banne mig inte bra. Lyssna på "Everytime you lie" och ni förstår.

2000 så träffade jag henne själv. Jag sände närradio då och intervjuade henne i det program jag sände åt LO som hette "Radio Lyftet", då hon skulle Första Maj-tala i Timrå. Till min förvåning var hon en väldigt trevlig person som glatt berättade om de vilda politiska diskussioner som liberale Bard och sossen Henemark haft på turnéerna. Hon hade ett politiskt engagemang som på ytan i alla fall verkade vara äkta.
Men vad hände sen? Politiken försvann alla världens väg efter bara ett år, den musikaliska återkomsten med Army Of Lovers floppade och hon blev arbetslös och gick på a-kassan. Räddningen kom när Thomas Sjöberg skrev skandalboken "Den ofrivillige monarken" där Camilla Henemark passade på att avslöja att hon skulle ha haft ett förhållande med vår majestät. Timing är A och O. Hon intervjuades i alla tidningar, fick inbjudningar till diverse TV-lekar och var i ropet igen. Nu har hon skrivit en bok igen kallad "Adjö till ljuva livet" där hon anser att det gick så bra förra gången så varför inte göra om det och nu rada upp fler kända personer. Varför inte en sexorgie med en massa idrottsstjärnor? Men det är rubriker i tidningarna och hon är åter i ropet igen. Och frågan är förstås: Varför? Vad är det som gör att vi fascineras av Camilla Henemark så mycket att vi vill se henne på tidningsrubrikerna? Och kom inte och säg att det beror på att hon haft ett förhållande med kungen för numera tror jag inte någon riktigt tror på det. Hon var ett udda inslag i ett udda band på 90-talet och det var väl allt. OK, jag är glad att hon slipper leva på a-kassa, men hon är numera känd för att hon valt att berätta att hon legat upp sig för kreti och pleti på kändisfesterna. Är det verkligen nåt som vi anser är värd vår koncentration och vårt intresse? Människan är en förunderlig varelse...

/JS12

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage