Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« En uggla i konstig combo... | Därför måste Obama vinna II »

Regeringens branta utförsbacke i riksdagen
Stafrin | 17 Oktober, 2012 12:17
En rolig verbal käftsmäll kom på partiledardebatten i riksdagen idag. Jan Björklund gjorde vågen åt EU och socialdemokraternas Mikael Damberg applåderade. Björklund fann sig snabbt och sa plötsligt:
"Tack för den applåden, även från Mikael Damberg. Nu kan du tala ihop dig med dom andra på vänsterkanten..."
Ouch! Billig poäng, ja visst, men en snygg spark mellan benen ändå...

Annars blev jag väldigt intresserad av Dambergs och Björklunds debatt om Fas 3. Damberg kritiserade åtgärden och att regeringen ännu inte insett att detta är ett fiasko, och Björklund praktiskt taget erkände i dolda ordalag att det inte var en bra idé. Förvisso genom att som vanligt gnälla på Göran Perssons gamla misslyckade arbetsmarknadspolitik, samt Socialdemokraternas idé om att ta bort den bortre parantesen i sjukförsäkringen, eftersom regeringen fortfarande tycks tro att sjuka människor är simulanter, men ändå. Han erkände att det är en besvärlig nöt som kräver flera experiment som ibland inte når resultat, vilket är starka ord från en partiledare för den allians som 2006 ansåg detta vara frälsningen mot arbetslösheten. Att sen ingen av vare sig Björklund eller Damberg kom fram till nåt nytt konstruktivt är väl bara att beklaga, men jag antar att man inte kan få allt på en gång...
Så, Fas 3 har gått från att vara åtgärden som skulle ge ALLA långtidsarbetslösa jobb till att vara en sak som enligt Fredrik Reinfeldt var ett riktigt jobb till en sak som enligt Reinfeldt var "bättre än att gå hemma" till att nu vara ett "experiment". Fortsättning följer när arbetsmarknadsminister Hillevi Engström, eller ännu bättre Fredrik Reinfeldt själv, till sist erkänner att det var en flopp. Då har man nåt målfållan i detta störtlopp och det är dags att åka upp till toppen av backen igen för nästa åk.

/JS12

Intressant?
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage