Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Därför måste Obama vinna II | Vad gör vi för invandrarna? »

En viktig seger för Obama!
Stafrin | 08 November, 2012 17:23
Vi kan andas ut, Barack Obama sitter kvar fyra år till. Fast frågan är om det egentligen fanns någon riktig kamp. Mitt Romney kändes hos mig aldrig som en verklig kandidat utan någonstans satt det i ryggmärgen att Obama vinner nog. Mitt Romney visade på ett tidigt stadium att han företrädde den del av amerikanska folket som hade pengarna och makten, vilket hade innebarit att USA åter blivit en stat som bygger ett ego genom att se ner på andra.

Om valet 2008 var en virvelvind där man inte visste från ena dan till den andra hur det skulle bli så var detta val ett nästan löjligt lugnt val där få upphetsande saker hände. Jag hävdar fortfarande att Mitt Romney valdes för sent. För ett halvår sen visste vi ännu inte vem som skulle vara republikanernas presidentkandidat och det tycker jag, när det är sex månader kvar till valdagen, att man har lite koll på.
Och andra sidan så känns det som om Obama fick lite hjälp genom en viss orkan som svepte över östkusten och där han fick gratischans att visa vad han går för i riktiga krissituationer.

Som jag sa i förra artikeln, Obama är inget helgon och jag sa redan vid förra valet, när han tillträdde, att jag vid resans gång förmodligen kommer att bli besviken på Obama några gånger. Och visst, att helt plötsligt bomba Bin Ladins hus i Pakistan var väl mer en popularitetshandling än en moralisk riktig handling, Guantanamo är fortfarande inte stängd som utlovades och i många frågor har han lagt sig i mer än nödvändigt medan andra har han varit mer tyst än vad som borde. Men likväl, det är ändå, med amerikanska mått mätt, en president med mer hjärna och som mer agerar efter förnuft än vad som tidigare gjorts av amerikanska presidenter. Frågan är väl om USA egentligen är redo för en president som agerar med en mer europeisk mjukare ledarstil och som är närmare folket än ekonomin och näringslivet? Kritikerna mot Obamas stil är väldigt många, trots allt, och USA förlorar ställning allt mer som "världspolis". Men fyra år har han alltså på sig att räta upp ekonomin, ge USA en starkare ställning och samtidigt visa att det går att bedriva en ekonomisk och stark internationell- och inrikespolitik utan att trampa på kreti och pleti.
Så jag säger, grattis Barack Obama! Han är inte längre den frälsare som han målades upp som 2008, men han är fortfarande en viktig vinnare som behövs för att göra den stora supermakten USA mer medmänsklig och en del av världen, inte hela världen!

/JS12

Intressant?
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage