Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Vad gör vi för invandrarna? | Ständigt denne Zlatan... »

De tre SD-politikerna visar partiets ansikte
Stafrin | 15 November, 2012 20:04
Det finns få saker i medierna och inom politiken som förvånar mig. Har man följt dessa genom alla år så har man lärt sig att det mesta är möjligt. Däremot så finns det mycket som gör mig förbannad. Och en sak som gör mig förbannad är att se övervintrande yuppieyngel som Sverigedemokraternas Kent Ekeroth, Christian Westling och Eric Almqvist gå berserkagång mot oskyldiga i Stockholm, filma det och sen ljuga rakt i kameran och sen skratta åt det. Och sen sitta och ljuga åter två och ett halv år senare. Ja, jag tänker helt ignorera det faktum att det skedde 2010. Eventuella försvarare skriker åter att "det hände innan Sverigedemokraterna kom in i riksdagen". Men jösses, vi snackar ju inte om några ungdomssynder i gymnasiet. Det är nutid, riksdagsvalet var inte ens tre månader bort, partiet var fortfarande stort nog att ta sig in i riksdagen och två av dessa var partiets toppkandidater. Men om vi nu lämnar det faktum att dom tillhör Sverigedemokraterna för ett litet ögonblick så tycker jag att bara den grejen att man ger sig på oskyldiga kvinnor, som gör sin plikt att försöka ingripa när någon blir angripen, och säger okvädningsord mot dom, skallar främlingsfientliga ord mot folk och sen ska slå ner en man med järnrör är vedervärdig! Sen när polisen kommer så är man så kall att man kan gå fram och låtsas som om det regnar och senare går därifrån skrattandes efter ett, som det verkar, gott dagsverk. Man verkar tydligt riktigt nöjd med vad man åstadkommit.
Intressant är också Expressens artiklar där David Baas intervjuar alla tre inblandade, som alla säger helt olika saker om händelsen och pratar sen i nattmössan. Filmerna kan ni för övrigt se här. Sen kan ni lyssna på och skratta åt när Magnus Betnér ger sin träffsäkra syn på saken.

Tillbaka till partiet. Jag tror man är grymt naiv om man tror att Sverigedemokraterna bara kan komma och säga sig ändra politisk vägriktning och sen tro att allt är OK. Ett trollspö och alla onda människor är borta och kvar är Jimmie Åkesson och andra "snälla" Sverigedemokrater som är som alla andra politiker. Dom som fortfarande lever i ett Sverigedemokraterna från den gamla tiden är många och titt som tätt poppar dom fram i medierna eftersom dom också har ett budskap, förvånandsvärt likt dom nya Sverigedemokraternas, fast lite mindre diskret. Frågan är hur många SD-politiker som slinter med tungan om invandrare som kan ursäktas innan man fattar att något är fel. Nu är partiet alltså det tredje största i Sverige, men som jag sa förra veckan, ännu är det bara 8-9 % och knappast nåt ordentligt hot. Men om vi inte pratar främlingsfientlighet, informerar om den eller visar på alla människors lika värde så kan dessa 9 % snart bli en större fara! Ekeroth, Westling och Almqvist är åsiktsmässigt knappast några unikum i partiet, även om dom nu är mer klantiga än många andra och filmar sina brott. Det sanna Sverigedemokraterna kan snart blottat sitt rätta jag och då blir partiet riktigt farligt!

/JS12

Intressant?
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage