Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Talangsåpan är död! Hip hip hurra! | Fri invandring - intressant C-förslag »

Tomtens verkstad - den meningslösa demonstrationen
Stafrin | 15 December, 2012 01:27
OK, åter, precis som "Tintin i Kongo", tanken är säkert bra och välmenande när man nu klipper bort den färgade dockan och den vaggande judiske uppvridningsbare gubben ur "Tomtens verkstad" från Kalle Anka på julafton. Man visar respekt mot invandrare och folk med andra religioner. Men jag tror knappast att just detta är den allra viktigaste saken att visa det genom. Precis som Hergé är detta minnen från en svunnen tid som till skillnad från Tintin-boken är ganska oskyldigt. Men jag tror inte att alla främlingsfientliga partierna i europaparlamentet försvinner av detta eller att vi mindre sitter och pratar bakom ryggen på invandrarna för det. Ägna kampen mot rasism till något mycket viktigare istället än att klippa i tecknade kortfilmer som visas en gång om året.

/JS12

Intressant?
 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Jari | 15 December, 2012 14:11

Det var Disney i USA som uppdaterade sin film till år 2012 och tog bort även en blond docka med rosa kjol, dom här detaljerna missar dom som sprider påståendet att det skulle ha gjorts i Sverige och skulle handla om invandrarna i Sverige.

Dom tog bort några stereotyper som funkade på 30-talet men inte år 2012 anser dom.

(no subject) [Reply]
Stafrin | 16 December, 2012 18:57

Ja, jag såg det. Fast texten passar nog Disney och USA också. Och motiveringen blir ju inte glasklarare direkt. ;)

/JS12

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage