Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Tomtens verkstad - den meningslösa demonstrationen | Göteborgsupploppet får mig att åldras »

Fri invandring - intressant C-förslag
Stafrin | 16 December, 2012 18:58
Centerpartiet har kommit med ett förslag som kanske är det intressantaste på väldigt länge! Men partiets idé om att ha fri invandring tål att diskuteras. Och det är väl inget fel i att människor som har det svårt kan få komma till ett ställe som är tryggt, ja, någorlunda i alla fall. Sen kan jag då tycka att själv motiveringen till det hela går lite tvärsemot sig själv. Dels för att fylla ut landsbygden som man plötsligt börjar oroa sig för. Det köper jag direkt, norrlänning som jag är! Samtidigt kan man undra om inte man borde ta en titt på den politik dom själva skapat för att tvinga just norrlänningar att flytta söderut för att få jobb. Hej, Maud!

Men också för att få mer arbetskraft, vilket kommer att bli svårt att övertyga dom dryga 10 % arbetslösa varav många av dom är invandrare själva som får nobben för deras ursprung. Och arbetskraftsinvandring i sig är bara korkat, eftersom det hjälper vare sig arbetslösa, invandrare eller arbetskraftsinvandrare. Men det är ett förvånande förslag för att komma från ett parti som sitter i alliansen, men passande när Sverigedemokraterna enligt Sifo spränger 10 %-vallen. Och när Centern själva i var och varannan undersökning riskerar att få respass från riksdagen så är det intressant att man tar strid MOT det parti som norpar väljare, inte försöker flirta in sig och sno idéer från SD. Nu har moderaterna ganska snabbt lagt locket på, till absolut ingens förvåning, men det är tanken som räknas. Idén behöver filas på, men tål att diskuteras och får mig att småle. Den tar onekligen den evigt malande invandrardebatten till en ny nivå.

/JS12

Intressant?
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage