Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Fri invandring - intressant C-förslag | Ansvaret ligger hos Lööf och Hägglund »

Göteborgsupploppet får mig att åldras
Stafrin | 19 December, 2012 21:05
När jag tittar tillbaka på mina nu dryga 6 1/2 år som bloggare och spanare så ser jag att inte mycket har ändrats genom åren. Men någonstans vet man inte om man ska skratta eller gråta åt ungdomskravallerna i Göteborg. DÄR verkar det ha ändrats drastiskt. Precis i början av denna blogg, i juni 2006, så skrev jag om när två barn i 7- och 9-årsåldern kallade varandra för hora mitt framför mig. I tidningarna skrevs det mycket om hur vanligt det var att man anammade hiphopens ideal och det var vanligt att skolungdomar kallade varandra för hora.

Idag stämplas flera unga tjejer som horor och slampor på Facebook och ett Instagramkonto (och där åldrades jag 20 år i ett nafs, för innan gårdagen visste jag inte att ordet ens existerade) och ett mindre krig bryter ut på Göteborgs gator i solidaritet med dessa tjejer. Och självklart är det ett välkomnande att man ställer sig upp mot att tjejer blir kallade för hora, det kan man väl inte säga något om, men detta är ju löjligt. Vad i ligger vitsen att slå sönder hela Göteborg för det? Och utan att ta parti för någonting så skakar jag på huvudet, tittar på exakt alla inblandade parter i fallet och undrar vad det är för ett samhälle vi har idag. Sexuella aktiviteter bland minderåriga, några får idén att hänga ut dom, en hop jagar en tjej och misshandlar henne mitt framför en hord av kameratelefoner, andra slår sönder en halv stad för det och många sitter vid datorn och nickar och skyller på invandrarkulturen. Och var är föräldrarna?! Då åldras man 20 år till...

/JS12

Intressant?
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage