Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Göteborgsupploppet får mig att åldras | Diskutera de stora frågorna på en högre nivå! »

Ansvaret ligger hos Lööf och Hägglund
Stafrin | 22 December, 2012 11:07
Fredrik Reinfeldt kallsvettas lika mycket som Annie Lööf och Göran Hägglund. Till nästa val så kan Alliansen vara sprucken, inte på grund av inre stridigheter utan på grund av folket. Både Centern och Kristdemokraterna ligger en bra bit under spärren och om Moderaterna kunde vid valet övertala flera av sina väljare till att stödrösta på Kristdemokraterna för att ha dom kvar i riksdagen, så är det väl tveksamt om partiet har råd att göra det samma med två partier samtidigt. Och jag ska inte förneka att en del av mig är lite skadeglad. Alliansregeringen skulle försvinna av sig själv, om nu inte Moderaterna och Folkpartiet klättrar nåt enormt innan dess. Samtidigt är det, som jag sagt flera gånger, en demokratisk katastrof med allt färre partier välja mellan. I denna takt kommer vi kanske snart ha två partier, Socialdemokraterna och Moderaterna, att välja på, kanske tre om det vill sig riktigt illa och ett klättrande Sverigedemokraterna klarar sig. Det är inget önskeläge alls! Som sagt, hade det bara varit rent politiskt sett så hade jag inte kunnat bry mig mindre om att KD och C åker ur. Men nu är det mer på spel än så tyvärr.

Samtidigt så är har både Centern och Kristdemokraterna sig själva att skylla. För det första så är vi många som har kritiserat detta allianstänkande och varnat för att ett parti som styr mer än halva dagsordningen till slut gör att folk glömmer dom mindre partierna i konstellationerna. Centerpartiet har dessutom Annie Lööfs svindyra middag som ett demokelessvärd hängandes över sig plus det faktum att man gjort det korkade misstaget att försöka bli en borgerlig version av ett redan existerande parti. Hade man haft något eget på sitt partiprogram än att fort som möjligt konvertera sig till ett nytt miljöparti när det som redan finns är ett av få partier som folk ännu gillar hyggligt så kanske man hade klarat sig bättre.
Kristdemokraterna har hand om Alliansens frågor som få bryr sig om idag, tyvärr ska jag kanske säga eftersom det är i dessa det behövs en förändring. Och man gör det med Alliansens kanske massmedialt blekaste ledare. Framför allt märks det väl nu att dom som stödröstade på partiet enbart för att rädda Alliansen kvar i toppen nu väljer att stödja sina moderpartier.

I nuvarande läge finns det bara en sak att göra för de båda problemtyngda partierna. Självklart är politiken i sig ett fiasko, men upplösa Alliansen och göra något eget är ju knappast ett alternativ och ändra politisk riktning tror ingen på. Därför måste ansvaret ligga hos partiledarna, där den ena redan tappat i förtroende hos folk och den andra inte attraherar tillräckligt många väljare och har bevisligen inte gjort det sen han tillträdde efter Alf Svensson. Visst, ett misslyckande för Centern att ersätta Annie Lööf redan nu, men ska man klara sig kvar efter 2014 får man nog svälja stoltheten och acceptera faktum. Partiledarna drar inte folk och då borde dom avgå medan det någorlunda tid finns.

/JS12

Intressant?
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage