Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Diskutera de stora frågorna på en högre nivå! | Stafrins spanings årssummering 2012 »

Nostalgiska tankar under mellandagspromenad
Stafrin | 29 December, 2012 18:06
När man gör små promenader under dessa lugna mellandagar så kan dom mest märkliga tankar komma upp. Jag besökte ett område utanför Sundsvall igår som heter Nacksta, och där jag är uppväxt. Jag är av någon anledning lite svag för förortens betongromantik på nåt vis och visst kommer barndomsminnena från 80-talet när jag är där, för Nacksta har inte ändrats nåt mycket nämvärt med åren.

Plötsligt ser jag på avstånd en av mina gamla klasskamrater från Nacksta högstadium på avstånd. Fast det har gått mer än 20 år sen vi lämnade skolan här så ser hon nästan likadan ut som då och där igenom kändes det under en kort stund lite kusligt nostalgiskt, som om jag slungats 25 år bakåt i tiden och hon plötsligt kommer gående. Ända till 2012 kommer körande och krossar forntiden med en smäll, när min klasskamrat plockar upp en modern mobiltelefon av dags datum. Nåt stämmer inte riktigt med bilden plötsligt... kulturkrock av äkta modell, men en kul sådan.

/JS12

Intressant?
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage