Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Stafrins spanings årssummering 2012 | Desperata flumförslag från Centern »

Rockklassikers farväl i Sundsvall - ett misstag
Stafrin | 03 Januari, 2013 13:09
Sundsvall är i uppror. Radiokanalen Rockklassiker har lämnat stan och Radio NRJ har flyttat in. Precis vad vi behöver, ännu en kanal som spelar Absolut Music på ständig repeat. Att just Rockklassiker försvinner lämnar mig rätt oberört, jag tillhör inte hådrockskanalens målgrupp, dessutom hör jag övervägande på webradio, men sett ur en annan synvinkel så tycker jag att det är ett stort misstag med detta byte, för det kan väl inte vara det allra smartaste att ta hit en kanal som spelar samma låtar som Mix Megapol... och Rix FM... och P3... och P4. Det är snart spöstraff på dom som inte gillar Swedish House Maffia, Lady Gaga eller Loreens "Euphoria". Därför ska vi hjärntvättas lite mer.

Jag gillade förvisso Radio NRJ förut, när kanalen specialiserade sig på modern dansmusik, euro och trancemusik, och hade detta kommit för 10 år sen hade jag nog jublat. Sedan lite drygt ett år är kanalen omgjord till att spela "vuxen hitmusik som Swedish House Maffia, Rihanna och Coldplay". Vuxen hitmusik, tjenare! Till skillnad mot barnkanalerna Rix och Megapol som spelar... Swedish House Maffia, Rihanna och Coldplay.
Det roliga är att när man hade radioauktion om tillstånd att sända på FM-bandet 1993 så var vi många som tänkte att detta skulle leda till ett större utbud av variation i etern. Man kan väl inte direkt säga att så har blivit fallet. Sverige har snabbt fyllts med kanaler med flåshurtiga Stockholmsprofiler tävlar med att snabbast spela det som vi hört 50 gånger bara den dagen. Rockklassiker är en kanal som lockar många i stan och som blivit ett alternativ till dom som vill ha annat än samma hitlåtar och av någon anledning tycker kanalens ägare SBS Media att det är fel att titta på vad konsumenterna vill ha. Radio NRJ var en kanal med en egen profil och stil, nu har man rättat in sig i ledet bland alla andra kanaler. Därför kommer Radio NRJs entré till Sundsvalls FM-band bli en kraftig flopp.

/JS13

Intressant?
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage