Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Ökad kriminalitet bör lösas psykologiskt | Timglasen vid hållplatserna är ogenomtänkta »

Nyamko Sabuni - både färgstark och färglös
Stafrin | 21 Januari, 2013 14:40
Nyamko Sabuni avgår som jämställdhetsminister vilket jag kan klart leva med. Sabuni kommer allt ha en respekt hos mig, hon är en invandrarkvinna som lyckades med det väldigt få politiker med invandrarbakgrund ens varit i närheten av, att bli minister. Det är stort idag! Och hon är en politiker med karisma och egen stil.
Däremot så har mitt förtroende för Sabuni, med dom förutsättningarna, alltid varit lågt. Hon har för mig framtått som folkpartiets dåliga samvete som passade väldigt bra att välja in när det var stormar kring partiets förslag om språktester och som sen i stort sett blev en nickedocka till Lars Leijonborg.

Ersättaren Maria Arnholm vet jag exakt ingenting om, mer än att man satsar på krafter från näringslivet än renodlade politiker och det brukar aldrig sluta bra, men tiden får väl utvisa. Hon började med att städa ut garderoben och erkänna att hon hade betalat svart, men det har ju och andra sidan halva regeringen och ingen bryr sig idag, om du är borgare alltså.

Rent politiskt sett tror jag knappast det blir någon förändring. Båda följer i Alliansens spår och nickar och lyder så i praktiken tror jag inte det spelar roll. Dock må Sabuni ha varit en färglös politiker för mig, men däremot en färgstark personlighet, något jag inte tror Arnholm kommer i närheten av.

/JS13

Intressant?
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage