Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Hora – ett monster vi själva skapat | Musik ska byggas utav siffror... »

Därför får V inga regeringsposter
Stafrin | 15 Juni, 2006 20:44

Så här i valtider är det väldigt lätt att man lovar sånt som alla vet att partiet inte kommer att hålla. Ett sånt exempel måste väl ändå vara Vänsterpartiets krav på regeringspositioner vid en eventuell seger för det röda blocket. För hur mycket Vänsterpartiet vill vara med och visa att de har samma rättigheter som Miljöpartiet att kräva saker så vet varenda en, inklusive statsminister Göran Persson, att Lars Ohly aldrig skulle fälla en sosseregering. Det vore att skjuta sig själv kraftig i foten. Ingen vänsterväljare skulle acceptera att borgarna tar över för att man girigt vill ha makt. Det är priset man får betala i dagens politik där det bara finns två regeringsalternativ att välja bland, där båda dessutom styr åt samma håll fast på olika vägar.
Miljöpartiet hotade efter valet 2002 att fälla sosseregeringen och gå till borgarna. Ett beslut som bara det kan ses som korkad, eftersom Alliansens politik är ganska tvärtemot Miljöpartiets. Men anledningen till det är att partiet officiellt är uttalade neutrala och inte säger sig till höra nåt block, men där det röda blocket setts som det lättaste alternativet och det alternativ där väljarna ute i landet känner sig bekvämast i.
Så, tyvärr, Ohly, du har bara två alternativ just nu. Antingen krypa till korset och stödja sossarna och stå där med dumstruten eller fälla sossarna, riskera att väljarna springer sin väg och stå där med dumstruten. Ett tredje möjligt alternativ är då att man gör ett kanonval och vinner valet, men Mission Impossible 4 känns inte som en aktuell film än.
Så när jag ser en bild där Göran Persson kramar om Fredrik Reinfeldt så inser jag att ordspråket ”håll dina vänner nära, men dina fiender ännu närmre” stämmer väldigt väl in. Persson känner sina vänner stödpartierna relativt väl och vet att agera där efter.

/JS06


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage