Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Länge leve den glada amatören | REVA är kränkande människosyn »

Låt Hinok och hans familj stanna!
Stafrin | 15 Februari, 2013 19:58
Migrationsverket gör det igen. Hinok, Josef och Yonas Zakir och deras familj här i Sundsvall ska utvisas fast dom bott i Sverige i tio år. Hinok är nio, Josef är sex och Yonas är ett och är alltså födda i Sverige. Dom ska utvisas från ett land där de är födda, har vänner och har byggt upp den lilla trygga värld de lever i till ett land dom aldrig varit i med sämre levnadsstandard.

Välkommen till Sverige, det trygga landet i norr, där vi inte ens tycks ens vilja ge våra medmänniskor trygghet. Låt dom bygga upp sitt liv här tillräckligt länge, trots att dom inte fått besked om dom får vara kvar, så dom tror dom är säkra. Och sen ut med dom bara, oavsett förutsättningar! Bara idén att man låter dom vänta tio år på att få ett besked är vansinnig! Det vore kul att veta från migrationsverket: När är man egentligen svensk medborgare, eller redo att bli det? Beror det på varifrån man kommer? Hur länge man bott här? Eller vem man är? Det kan ju inte bero på varför man vill bo här, för de senaste åren har visat på ett stort antal fall där det inte spelat ett dugg roll. I mina ögon är det ett diskriminerande synsätt som man har på migrationsverket i flera av dom fall som tagits upp, och som även jag beskrivit här flera gånger. Detta måste ändras, annars kommer vi få en skrämmande ohållbar situation med rädda människor som inte är ett dugg tryggare här än hemma i sitt hemland. Oavsett om man far illa far illa fysiskt eller psykiskt så är smärtan lika illa! Låt familjen Zakir och deras barn få stanna!

/JS12

Intressant?
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage