Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Ny bloggkategori - Diverse tankar | Första maj-talen fräschare än på länge! »

Konstigt säljargument mot oss samlare
Stafrin | 29 April, 2013 00:29
När jag gick på en bordsloppis idag så bläddrade jag i en liten hög med LP-skivor som en kvinna lagt ut. Hon sa klämkäckt och glatt:
"Köp allihopa, vet jag!"
"Nej du, dom var inte riktigt min bag", sa jag fnissandes. Men samtidigt fick hon mig att fundera: Jag har nu, som skivsamlare, gått på loppisar an mass och många, inte alla dock, tycks tro samma sak: Att vi skivsamlare, ja, egentligen samlare överlag, men i detta fall skivsamlare, är riktiga puckon och mentalstörda. Jag förstår i och för sig att det handlar om en sorts försäljningsargument, men denna iver att vilja bunta ihop en stor hög skivor och sen tro att vi samlare ska stå där drägglandes med plånboken i hand är ju förnedrande. Vi skulle alltså säga:
"Ååååååååååh, skiiiivorrrr!!!! Jaaaaa, jag måste köööpa!!! 10 stycken med bara Pelle Karlsson, Vikingarna och James Last, 50 kronor! Musiken skiiiter jag i!!! För det är skiiivor!!!"
Jomen, tjenare du!

På en större second hand i Sundsvall, Fyndlagret, tar man 10 skivor på måfå och sätter tejp runt och säljer i mångpack. För inget är så underbart som att behöva köpa Mia Marianne & Per Filip och Ingemar Nordströms för att komma åt EN 80-talare som kan vara intressant. Och kunderna svarar på samma underbara sätt. Paketen är uppslitna och skivorna i oordning, för någon har ledsnat, tagit lagen i egna händer och köpt den skiva man vill ha. Nej, låt oss skivsamlare, likt porslinsfigurssamlare och andra, få välja det vi vill ha i lugn och ro och med valfrihet!


/JS13

Intressant?

 #

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage