Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Mindre bussar, mindre logik | Den långa färden - för en buss hem »

Blek Gatufest har svår konkurrens
Stafrin | 02 Juli, 2013 12:17
Sundsvalls Gatufest växer sakta upp, men lugn, jag ska inte göra mitt vanliga klagomål över detta event som stänger stan för dom som inte vill hosta upp 500 kronor för att packade höra Rix FMs populäraste artister förrförra året.

Däremot så skrattade jag åt festens stora dragplåster detta år, ett packe gamla rockrävar kallad Legends Voices Of Rock. Med risk att låta väldigt pretentiös så undrar jag om detta verkligen är något att flagga för som något stort? Vi snackar festen som haft både ZZ Top, Gary Moore och John Fogerty och som nu får nöja sig med en massa reservsångare till dom stora banden.
Joe Lynn Turner hoppade på in 80-talet i Rainbow och Deep Purple under bandens totala nergångsperiod.
Bobby Kimball var visserligen med vid Totos första mest kända plattor, men han är väl knappast bandets mest kända sångare.
Robin Beck är en kanonsångerska enligt mig som samlar 80-tal. Hennes enda kända platta i Sverige "Trouble or nothin'" är en skönt 80-talsörhänge! Men en artist som hade ett säljande album 1989 och som sen vi sen inte hört röken av kan väl knappast räknas som festivalens jättekap. I det musikaliska har Gatufesten fått svår konkurrens med konsertfesten i augusti.

Festivalerna i Sverige går på knäna, vilket inte förvånar mig. I en svalradiofierad musikvärld på Spotify, där vår musikkonsumtion ska bestå av 500 låtar i en telefon och där vi enligt lagen inte ska få behålla musiken och göra vad vi vill med den, så är det svårt att locka folk att betala multum i kronor för att höra en artist som haft en hit på Rix FMs spellista. Tyvärr tror jag att inom fem år, om man inte satsar hårdare på artister som kan matcha dom framgångar man haft innan och kan konkurrera starkare med Tjacka Söderbergs konsertfest, så är Gatufesten i Sundsvall historia. Vem betalar för Robin Stjärnberg nästa år?

/JS13

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage