Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Blek Gatufest har svår konkurrens | Arrogant kommentar till indragna busslinjer »

Den långa färden - för en buss hem
Stafrin | 04 Juli, 2013 20:47
Jag sa att jag inte skulle gnälla på Gatufestens existens och att dom spärrar av stan. Jag har ändrat mig! I och med att festen numera flyttat sig och spärrar av längs Kulturmagasinet så fick jag gå runt hela förbannade stan och Storgatan för att hitta en väg som ledde till bussterminalen för att åka hem, istället för att då gå den närmaste vägen, vid Kulturmagasinet! Förut, när festen spärrades av vid Norrmalm, så var jag inte glad heller, men jag kunde leva med det och veta att jag lätt kunde komma till bussen och i tid åka hem. Men nu har nåt pucko i festivalledningen kommit på:
"Jaaaa, vi spärrar av åt andra hållet istället så kanske folk betalar entré för att komma till busstationen!"

Ett par äldre tanter som skulle till bussen fick gå igenom den för dom icke betalade avspärrade festen, med en vakt i släptåg!
"Fy, vad ond du är, kan du inte unna folk att få festa och ha roligt någon gång?!", gnäller säkert arrangörerna och media nu.
Jo, dom har lika mycket rätt att få festa som jag har att kunna smidigt komma till bussterminalen i min hemstad och åka hem! Amen!

/JS13

Intressant?

 #
User Comments
Bussar [Reply]
Mats D | 06 Juli, 2013 10:59

Jag håller med dig Jörgen om att Fisktorget som bussterminal är ingen hitt då ett stängsel avskärmar det från Navet. I måndgas skulle jag åka med buss 331 till Långsele. Den brukar normalt stå nedanför kulturmagasinet. För det första så fick jag gå runt kulturmagasinet för att komma till hållplatsen. Där visar ljustavlan att bussen går 10:10. Men inte kommer det ngn buss. Då upptäcker jag en liten liten lapp på busskuren om att hpl är flyttad till Fisktorget. (Och vad är Fisktorget för en utböling?) Nåväl masar mig till Fisktorget och där ha man i sandlådemodell byggt upp perronger för att äntra bussen. Som tur är så vet jag att det är Ceris som trafikerar linje 331 så jag hittar bussen. Men skyltningen är ganska banal. Sen skall vi inte skriva om hur det gick vidare. Men snart är eländet slut. Men natten till lördag så haffades 34 personer av Polisen. Tolv under arton år. Dessutom elva underåriga som lämnades till socialtjänstens klor. Grattis till festen.

Ha det artut

(no subject) [Reply]
JörgenS | 06 Juli, 2013 23:45

Håller med om att Fisktorget med bussar på ser ju lindrigt fult ut och information verkar man skita i, så länge festen går med vinst. Men som, sagt om några timmar är det över och allt går tillbaka till det normala i ett år. Men jag hoppas att man till nästa år överväger placering av eländet om man nu ska ha det kvar. Att ha ett dunkande tivoli bredvid busstationen kan ju inte heller vara en stor hit.

/JS13

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage