Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Omöjligt uppdrag - rädda Gatufesten | Vackra sommarkvällar! »

Underlig tänkande bakom sänkt aktivitetsbidrag
Stafrin | 20 Juli, 2013 11:36

Åter igen regeringslogik på hög nivå! Handikappade ungdomar ska få sänkt aktivitetsbidrag om regeringens utredare Lars Franzén ska få som han vill. Han, och socialförsäkringsminister Ulf Kristersson, anser att det kan leda till ett "livslångt bidragsberoende". Vad konstigt?! Med tanke på hur lätt det är för människor med någon form av nedsatt funktionsförmåga idag att få jobb, och för att inte tala om ungdomar i överhuvudtaget, så är det underligt att dom får ett "livslångt bidragsbeoende", eller? Det är inte normala arbetslösa vid pratar om här! Det är ungdomar som har ett handikapp, såna som arbetsgivarna idag inte ger några jobb åt, när dom inte ens vill ge jobb åt fullt friska ungdomar.

Ännu en gång sparkar regeringen på som svaga med förklaringar som lämnar mer frågor än svar på var i logiken och hjärtat i deras handlande ligger.
Thomas Jansson, ordförande för Föreningen för barn, unga och vixna med funktionsstörning sammanfattar detta på det enda sättet med orden:
"Våra unga kan inte söka jobb som inte finns."
Amen!

/JS13

Intressant?


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage