Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Vackra sommarkvällar! | Tummen upp för gratis Drakfestival »

LCHF är inte enda metoden
Stafrin | 03 Augusti, 2013 11:07
Viktkriget är igång. Är det bra eller dåligt med LCHF, bantningsmetoden som går ut på att äta mer fett och inga kolhydrater? Jag ska inte ens försöka lägga mig i den debatten eftersom jag inte har dom medicinska kunskaperna. Vid Gud, vi lever i ett fritt land. Om det finns dom tycker sig må bättre av att bara äta kött och sallad, varsågod. Vad jag däremot funderar på är denna enorma helgonförklaring av metoden. Varför den är ungefär det enda bantningstipset som numera ska få utrymme och få förekomma. Jag skulle aldrig kunna använda den, jag är för beroende av potatis, pasta och ris i mina måltider och jag tror inte jag skulle ha råd med det heller. Det är inte direkt billigt att äta entrecôte och revbensspjäll varje middag. Därför skulle jag också vilja lyfta fram en annan metod, som är billigare. Äta normalt och röra mer på sig.

När jag jobbade på Erikshjälpen 2003 och dom skulle flytta lokal så fick jag lyfta kartonger till förbannelse. Jag jobbade på bokavdelningen och boklådor är inga lätta saker. Snart tittade min familj och mina vänner på mig och sa:
"Men Jörgen, vad du har gått ner i vikt!"
Alltså flyttar man varje gång man känner lite ringar runt magen, eller så kan man också bara försöka leva normalt och inte bara haka på alla trendmetoder som medierna pushar på. Men om man ändå mår bra av detta och anser att det är värt pengarna, grattis. Det är trots allt ditt liv och inte alla andras. Men tänk på det som Werner & Werner sa:
"Det går precis lika bra med selleri!"

/JS13

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage