Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Vettiga busstider kommer med hösten | Kent Finell - en radiolegend har tystnat »

Skrota PPM - helt rätt av Löfvén!
Stafrin | 25 Augusti, 2013 19:48
Stefan Löfvén vill skrota dagens PPM-system vilket får mig snabbt att skrika, likt Gert Fylking: ÄNTLIGEN! Detta måste vara den absolut mest puckade idén i modern tid: För att få en bra pension måste du satsa pengarna i aktier! Du måste redan i unga år bli en aktiehaj som sitter och biter på naglarna vid A-ekonomi. När detta infördes så ringde det förstås banker och diverse löst folk och försökte pracka på mig det ena fondvalet efter det andra. Jag sa redan då att man lika gärna kunde satsa pengar på Bingolotto för att få en pension, men där hade jag fel! Det finns fonder som aaaaaldrig slår fel och som är helsäkra. Då gratulerade jag bankkvinnan i andra sidan luren till att vara släkt i nedåtstigande led med Saida och kunna förutspå framtiden för samhället och företagen. Som socialdemokraten Peeter-Jaan Kask sa i en ledarartikel redan för fem år sen:
”Det är inte rimligt att den dryga tiondel av vår allmänna pension, som PPM utgör, i så hög grad styrs av slumpen."

Sen överfylldes tidningarna med hot om att man hamnade på gatan om man inte satsade rätt innan Gudrun Schymann, på den tiden hon ännu var en rätt förnuftig person, lugnade alla med att inget hände om man inte gjorde något. Detta har nu på senare år allt fler tagit fasta på och det är, till absolut ingens förvåning, numera ingen som egentligen bryr sig när det oranga kuveret dimper ner på hallgolvet. Men om socialdemokraterna vinner valet om ungefär ett år och 20 dagar så kan detta alltså vara historia. Så min hatt av till Stefan Löfvén faktiskt, bra tänkt! Inget samhälle tjänar på vare sig fattiga pensionärer eller rädda människor med fel påtivngade fonder. En ekonomiskt trygg ålderdom ska vara en rättighet för alla! Läs för övrigt denna ledare i Norrländska socialdemokraten av Olov Abrahamsson från den 15 augusti i år och begrunda!

/JS13

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage