Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Ny musik i TV - bättre för branschen | Religion och jobbpolitik - regeringens nya kort »

Trance Dance – comeback eller bluff?
Stafrin | 09 September, 2013 19:31
Låt mig presentera en av årets sämsta PR-kupper, möjligen i konkurrens med Tommy Nilssons "Black"-kampanj. Under 80-talet var Trance Dance ett av Sveriges största band, bakom Roxette och Europe, med jättehits som "You're gonna get it", "River of love" och "Don't say go". 1989 dog intresset totalt och trots flera omstöpningar av sättningen så återkom aldrig publiken och efter 1991 hördes inte ett ljud. Bandet gick olika vägar i livet och Trance Dance har snarare fått en töntstämpel på sig i medierna och diverse musikkritiker, vilket i och för sig drabbar alla artister från 80-talet (och bara det är en debatt i sig). För drygt 10 år sen sa sångaren Ben Marlene, numera talangscout på Per Gessles bolag Jimmy Fun Music, i någon intervju att "han aldrig skulle återbilda Trance Dance".

2013 kommer så äntligen en ny singel (förlåt, "låt", jag lär mig aldrig dagens musikbransch), jag säger äntligen, för trots allt jag här skriver så gillar jag bandets musik starkt. Pressreleasen av den är följande: Låten släpps som en påminnelse om att allt var bättre förr och att bandet nu officiellt har splittrats. Så under dessa mer än 20 år som bandet inte gjort ett jota så har bandet existerat, om nu någon mer än vi 80-talsnördar tänkt på att engagera oss i frågan. Fanns det nån som trodde på allvar att Trance Dance fanns ännu? Ingen har brytt sig eller frågat efter dom, förrän möjligen nu, och då låter det så pampigt med en "avskedssingel" och en fejkad tack-och-farväl-föreställning. Tyvärr låter det väldigt skrattretande ihåligt också! Men det är kul med såna här skott i stoplen.

Låten då? Ja, den heter "Do U Wanna" och är en klassisk Trance Dance, som lyssnat på Depeche Modes "Personal Jesus" på repeat några veckor. En hel OK låt dock, som förtjänar bli en stor framgång för dess musikaliska kvalitet, men som troligen kommer bli något idiotförklarad tack vare en mindre intelligent PR-kampanj. Återföreningstanken var god, i alla fall...

/JS13

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage