Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Religion och jobbpolitik - regeringens nya kort | Invandrarprov - för vem då? »

Romregistreringen får mig att skämmas
Stafrin | 25 September, 2013 18:15

Romregistreringen i Skåne ger intressanta funderingar. Romerna har i all tid och evighet fått en ful stämpel på sig, vem det än är, och det ska dom tydligen finna sig i.
Skåningar har i evigheter fått en rasiststämpel över sig, men då är det helt fel att dra alla från Skåne över en kam. Och det är helt rätt. Det finns bra skåningar! Men samma får man räkna med att det finns bra romer också. Vilket många skåningar, kanske främst inom poliskåren, inte har samma koll på! Blicka framåt lite, när nu invandrarfientligheten breder ut sig i Europa och Sverigedemokraterna stiger i opinionen, hur långt är det till detta börjar anammas längre ut än Sveriges sydligaste del?

Denna registrering är förstås helt horribel och oacceptabel och kommer knappast att få dessa människor att känna sig trygga och mer intresserade av att integrera sig i det svenska samhället. Det visar åter att vi i Sverige har en lång väg att gå innan vi kan visa upp på ett samhälle som välkomnar och är glada över människor från andra kulturer och länder. Ibland får man skämmas som svenskt! Förhoppningsvis kan detta just nu medföra nåt positivt också, nu när detta ska granskas av högsta ort, att vi en gång för alla diskuterar romernas, och andra invandrares, ställning i Sverige, deras rättigheter och hur dom välkomnas i sitt nya land.

/JS13

Intressant?


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage