Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Romregistreringen får mig att skämmas | Reklamens fokus - det svenska fikat! »

Invandrarprov - för vem då?
Stafrin | 10 Oktober, 2013 20:53
Folkpartiet vill att flyktingar ska göra ett samhällsprov för att bli medborgare. Dessutom är svenskaprovet inte stuket ännu ur partiprogrammet. Nästa steg är att dom ska lära sig svenska folkdanser, baka sju sorters kakor till fikarasten, lära sig alla medlemmar i Idoljuryn och alla spritsorter på Systembolaget. Intressantast är just svenskaprovet, med tanke på att svenska ungdomar själva inte pratar svenska längre, utan svengelska.
"Jag såg på fejjan att du var på konserten! Nice!"
Eller:
"Visst var senaste Twillightfilmen så fucking awsome!"
Välkommen till Sverige, kära invandrare.

Det spännande är att se hur många svenskar som skulle klara ett samhällsprov idag. Kan det vara så att man känner sånt hot från Sverigedemokraterna att det är bäst att tackla fienden med sina egna metoder? Nice... NOT!

/JS13

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage