Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« En känsla digital musik inte kan ge... | Borgs hästsvans - något att gråta över »

Stafrins Spaning ändrar stil och karaktär!
Stafrin | 04 November, 2013 17:27

Välkommen till en nystart av Stafrins Spaning! Situationen är den att jag har nu i sju år, sen 2006, skrivit allehanda politiska och samhällskritiska småkrönikor med fokus på hur de tas upp i medierna. Men de två senaste åren har jag känt en mindre mättnad på att skriva långa samhällskrönikor, framför allt eftersom jag känner att jag nu lyft fram samma frågor om och om igen. Det känns lite som om jag på sistone sagt samma saker hela tiden och jag har gått på tomgång. Dessa är viktiga frågor och saker som måste sägas och säkert återkommer jag till det igen, men jag känner att det är dags att gå vidare och göra det på ett nytt sätt. Så jag kände att det var dags för en av två saker; antingen lägga ner bloggen eller stuva om den. Jag ansåg dock hur viktigt det är att ha sin lilla plats där man kan skriva av sig på, så jag beslöt mig för att fortsätta spana, men på ett litet annat sätt.


Först så kanske ni ser att det är en helt ny layout. Sen så kommer jag att flytta fokus lite från dom tunga frågorna som jag skrivit om hittills till att skriva mer saker som jag skrivit om i mappen "Diverse tankar". Jag kommer att skriva mindre och snärtigare texter med fokus på Sverige, saker jag ser i landet och där jag bor som ger mig funderingar och lite om hur vi fungerar som folk. Små tankeutflykter och betraktelser om saker som finns omkring oss, som händer och som vi ser men kanske inte tänker på, både stora och små saker.
Musik och underhållning är förstås också en del av denna blogg, liksom tankar om vad som händer i min egen kommun, så jag stuvar inte om fullständigt. Ibland, när jag känner att det finns frågor jag ser i medierna som behöver en längre fundering, så kommer jag att skriva en längre krönika. Men det kommer att i första hand bli en blogg som är mer lättsam och förhoppningsvis mer tankegivande. Jag hoppas ändå att denna ändring av stil kommer att vara intressant och spännande och att så många som möjligt av mina läsare kommer att följa med mig även i fortsättningen. Trots allt, det finns även en spännande värld bortom som tunga frågorna, som om den lyfts fram förhoppningsvis kan göra vår värld lite gladare.

Alla spaningar från förr kommer också att ligga kvar som en sorts dokumentering och nostalgi över vad som hänt i världen under dessa sju år. Men i övrigt så är det nu dags att vandra vidare och spana, mot nya mål...

/JS13

Intressant?

 #
User Comments
Känns bra [Reply]
Mats Erfraim D | 04 November, 2013 23:26

Jag tycker att layouten blev bra. Även teckensnitt och storlek är klart bättre nu.
Klart godkännt

(no subject) [Reply]
Jörgen Stafrin | 05 November, 2013 08:51

Tackar! Jag gillade denna layout, även om jag hade önskat en flashigare banner, för uppdelningen med arkivet på ena sidan och länkar och ämnen på den andra. Det blir inte alls lika grötigt!

Sen var jag lite rädd att storleken var för liten, men 14 pt var lite för stor.

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage