Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Nelson Mandela gav världen hopp | Tillfälligheternas spel i musiklivet »

Förbjud stående i bussar
Stafrin | 07 December, 2013 17:07

Just hemkommen från julmarknaden på Norra Berget, en av Sundsvalls större evenemang under andra halvan av året. Bussar går gratis dit, tummen upp så långt.
Men är det helt förbjudet med ordning? Är det i överhuvudtaget tillåtet att proppa in folk så man nästan får stå på varandra i bussen, från längst bak till dörren längst fram, under resan? En dragspelsbuss var det inte alls att tala om, vilket var väldigt märkligt!

Jag anser ju då att det ska vara stå-förbud i bussarna, framför allt under vintertid. Att stå i ett fordon som rullar kan ju inte vara direkt trafiksäkert, och absolut inte när det dessutom är vinter, halt på vägarna och kommunen inte är världsbäst på att sanda dessa. Visst, det innebär mer pengar för bussbolagen, men inte lika mycket som det kostar anhöriga sorg om en olycka skulle hända, för även om busschauffören kör sakta så är det inget som säger att medtrafikanterna gör det.

Bot och bättring när det gäller att transportera folk till stora arrangemang. Säkerhet när det gäller kollektivtrafiken vintertid i städerna måste vara A och O.

/JS13

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage