Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Förbjud stående i bussar | För besökare av Retrogalaxen! »

Tillfälligheternas spel i musiklivet
Stafrin | 08 December, 2013 14:15
Jag sitter och lyssnar på en radiodokumentär om Elvis Presley från 1980 och hör om hur Elvis upptäcktes. Hur han egentligen bara skulle göra ett par privatinspelningar till sin mamma och hur skivproducenten Sam Phillips sekreterare tryckt igång en bandspelare för att visa stjärnproducenten vilken talang denne lastbilschaufför var. Det slår mig då plötsligt, hur hade musikbranschen sett ut om bandet trasslat in sig, eller dylikt? Det är dom här små tillfälligheterna som skapat stor musikhistoria.

Samma tankar kan man leka med när det gäller den svenska musikhistorien. När Per Gessle 1986 skrivit en svensk låt som han trodde på, "Svarta glas", och ville ge den till Pernilla Wahlgren så hade hon nobbat den. Gessle var inte på toppen av sin karriär efter Gyllene Tider. Men Per trodde stenhårt på sin låt och valde att översätta den till engelska under titeln "Neverending love" och gjorde låten med kompisen Marie Fredriksson och Roxette var född. Hur hade den svenska musikbranschen sett ut om Pernilla Wahlgren hade sagt ja till Gessles låt?

/JS13

Intressant?

 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Cissi | 21 December, 2013 12:16

Den vill jag inte ens fundera på! Jag är så glad att hon inte ville ha den och att den istället hamnade på en av de bästa debut skivorna i världshistorien. Jag fullkomligt ÄLSKAR den skivan! Det är den bästa Roxette plattan. VErkligen. =)

Roxette [Reply]
Jörgen Stafrin | 21 December, 2013 17:05

Ja, det får jag nog hålla med om, även om det absolut inte saknas konkurrens. Men jag har så mycket minnen från när jag hörde "Pearls of passion" som barn så det är absoluit så.
Mer om Roxettes debut kan du läsa här:
http://skivguide.blogspot.se/2009/11/roxette-pearls-of-passion.html

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage