Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Märklig uppmaning från AF | Anledningen till den dåliga sandningen... »

Stormen Ivar - vår nya kändis
Stafrin | 14 December, 2013 16:16
Här i Sundsvall så har vi haft besök av Ivar den förskräcklige, som är lika med en stor storm. Flera hushåll har ännu vare sig ström eller telefon och där jag bor har ett garage kollapsat. Vad som dock slår mig är hur vi svenskar reagerar. Igår hörde jag flera som talade om incidenter bara bredvid och som sa direkt att dom måste gå dit med sina mobiltelefoner och fotografera. På lokaltidningarnas hemsidor så uppmanas läsarna skicka in sina "stormbilder".

På nåt sätt är det både befängt och samtidigt charmigt. Vi är så ovan vid detta med en stor storm att dess förödelse, som finns i närheten av oss, måste vi svenskar fotografera och föreviga. Som en kändis som varit på besök och just farit därifrån. Det finns nåt gulligt över det på nåt vis. Jag kan lova, efter orkanen i Thailand var det rätt få som gladeligen gick dit med sina mobiltelefoner för att fotografera förödelsen med motivet att ha som minne och skulle Ivar ha krävt några människoliv så hade man inte gjort det här heller. Men nu fick vi känna på något udda i vår gråa vardag.

/JS13

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage