Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Jultankar två timmar innan Kalle! | Ofrivilligt med i traditionen? »

Zlatan gör diskussionen löjlig
Stafrin | 25 December, 2013 18:17
Jag måste säga att jag är ju lite förtjust i när man får skaka på huvudet och ställa sig frågan: Hur tänkte dom egentligen här? När saker är så dumt så man kan inte annat än skratta och ta sig för pannan.
Därmed välkomnar jag Zlatan Ibrahimovic till den klubben, den enda klubben han är med i som han inte får ett par miljoner för sitt deltagande. Jag ska inte ens försöka jämföra herr- och damfotboll, eftersom mitt fotbollsintresse numera är nere i skoskaften. Jag kan fundera på idén med att i över huvudtaget skänka en dyr bil för att man slagit ett landslagsrekord.
Men när jag läste om Zlatans åsikter om damfotboll så visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. För han är det skamligt att jämföras med en fotbollsspelande tjej. Men roligast var ju hur han successivt ändrade hela sin personlighet. Från att bara vara en mansgris som drog både herr- och damligan över var sina kammar till att sluta allt med vad det egentligen handlade om:
"De kan få en cykel med min autograf så blir det bra."
Jaha, det var dig själv det handlade om. Med ens blev diskussionen bara patetisk och löjlig. Men man kan ju jämföra. Genom alla år i svensk idrott så har man talat om hur svenska idrottsmän "bara är nöjda om man får komma med i landslaget" eller "glad om man kommer bland dom sex främsta", vilket vi har hånat till leda i Sverige. Jante-Sverige! Nu kommer en person som är så olik detta så hälften vore nog, och då får vi en megadiva som vinner guldbollen sju gånger i rad, blir nästan helgonförklarad av alla fotbollsfans, spelar i landslaget tycks det i mån av tid och som ser ner på en hel könsgrupp för att få sig själv att se bra ut. Jag ska inte hylla Jante, men finns det inget mellanting? Lagom är inte ett dåligt svenskt ord ändå ibland.

Så jag kan bara buga mig och bocka och säga, grattis Zlatan. Du har inte bara vunnit guldbollen sju gånger, nu har då blivit den, antar jag, sista nominerade till titeln "Årets mest korkade citat"! Det är minst lika prestigefyllt!

/JS13

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage