Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Retrogalaxen är tillbaka igen! | När huvudet är helt bortkopplat... »

Min hyllning till Rune
Stafrin | 18 Januari, 2014 17:18
Idag har jag sagt adjö till en speciell person, styrelsekollega och kamrat. En man med så många järn i elden att man kan undra när han sov. Min före detta journalistlärare sa en gång att "dygnet har 24 timmar, ibland 25" och vi elever försökte leva upp till det för utbildningens skull, men trodde väl inte riktigt på honom. Men Rune bevisade för mig att dygnet har 26 timmar, om inte mer. Det var en man som engagerade sig för folk som har det svårt och som hade en kämparglöd som jag aldrig sett hos någon annan, eller vad sägs om dom dryga 55 föreningar som han var med i. Nu var han inte aktiv i alla, men på den minneshögtid som jag var på idag för Rune så talade SJU representanter för olika föreningar som Rune var aktiv i, vilket för mig är bara det mer än tillräckligt. Det betyder att det är lite drygt 48 föreningar kvar som han var med i och han tog aldrig av sig föreningshattarna när han kom hem utan hjälpte dom han var aktiv i hela tiden, till och med in i det sista! Där låg Runes engagemang! Plus att en snällare person tror jag inte att det fanns!

Mitt speciella minne med Rune var när vi åkte buss tillsammans från Stockholm 2011 och vi pratade oavbrutet dessa drygt 4 1/2 timme som det tog att åka därifrån och hit till Sundsvall, om allt, föreningslivet, sociala medier, musik, familj och minnen, och dessa timmar kändes som mer eller mindre en timme. Jag har hört fler minnen idag från folk som kände Rune ännu längre tillbaka som var mycket roliga!

Så jag skulle vilja säga: Tack Rune Ljunggren för ditt engagemang och din kämparglöd för allt från folket i Palestina, nykterhetsrörelsen, Nej till EU, dom som har det svårt till landsbygen och hembygdsföreningarna, kulturen i Sverige och demokratin. Du har kämpat hårt för ett bättre samhälle och en bättre värld! Det svenska föreningslivet här uppe och vi som kände dig saknar dig djupt!

/JS14

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage