Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Lasse Åberg gav en insikt | Tre apor - den nya arbetslöshetspolitiken »

Det jobbiga lösenordssamhället
Stafrin | 26 Januari, 2014 12:19
Japp, nu är gnäll-Stafrin tillbaka! Får jag bli vansinnig på att man idag måste ha lösenord och ID för att komma in överallt? Och det ska vara stora och små bokstäver, blandade med en siffra någonstans så att ingen annan kommer in, inklusive du själv. Förutom alla som sitter i någon anonym håla och hackar sig in på folks lösenord, förstås, så du snart måste byta till ett annat omöjligt lösenord som du kanske någon gång kommer ihåg till slut. Snart får man ha en egen databas på hårddisken för att hitta reda på alla lösenord och ID man har, för att komma ihåg alla i huvudet finns inte en chans. För att göra det ännu trevligare så har allt fler börjat med att man ska fylla i en sorts verifikationskod bestående av stora och små bokstäver och siffror huller om buller som man har lagt någon dimma över så att man inte ser alla tecken klart, allt för att bevisa att jag är en människa och inte en dator. I bästa fall får man begära ny kod ett par gånger innan man ser vad som står någorlunda ordentligt.

Jag förstår att nätet är ett väldigt känsligt och ömtåligt ställe när det gäller integritet och säkerhet, men då kanske man ska börja gå tillbaka till att mötas personligt igen ansikte mot ansikte så löser man problemet, för snart är toaletten det enda stället som inte kräver ett lösenord som måste bytas flera gånger per år.

/JS14

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage