Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« En nostalgisk flashback man saknat... | Tore Hedin - märklig legend för vissa »

Ulf Ekman byter religion - årets mirakel
Stafrin | 09 Mars, 2014 19:04
Livets Ord och andra kyrkor har alltid bett om mirakel av olika slag och idag så har jag fått bevis på att mirakel verkligen sker: Ulf Ekman lämnar Livets Ord och blir katolik! Jag trodde aldrig i mina vildaste fantasier att jag skulle få se denna nyhet och skrattade en bra stund efter att jag läst den. Och jag fick läsa den en artikeln gång till. Ulf Ekman lämnar Livets Ord och blir katolik! Om han tänker driva katolska kyrkan på samma sätt som han drivit Livets Ord, med att håva in pengar på filmer och hysteriska bönemöten där han plötsligt skrattar hysteriskt helt omotiverat så säger jag bara: Grattis, katoliker! Eller om jag ska säga: Grattis, Livets Ord! Livets Ord lär väl falla som en sten, för vem som än blir/är ny pastor i församlingen så är det Ulf Ekmans stil som gjort kyrkan till vad den är idag. Eller gett församlingen dess rykte som den har. Men faktum kvarstår, han måste ändra sin stil om han ska predika nu. Han kan inte hålla på och gapa, skrika och skratta hysteriskt i den katolska kyrkan, det tror jag knappast att dom invandrare som är medlemmar där kommer att acceptera. Vi kanske ska vara djupt tacksam för att han inte blev muslim.

Ulf Ekman ber komiskt nog också om ursäkt för "lidande och sår" som människor tillfogats genom kontakter med Livets ord. Sent ska syndaren vakna.
"I detta har jag själv och andra företrädare för Livets ord ett ansvar, och jag är uppriktigt ledsen över det som sårat och det som har orsakat att människor fått lida", säger han, vilket jag antar ska ses som ett erkännande för att mycket av det skrivits om Livets Ord är sant, även i hans ögon. Det kan också vara ett sätt att sopa rent framför den egna porten innan man släpper den nya religionen innan för dörren, eftersom hans ord om andra församlingar inte har varit av dom snällaste kallibern. Däremot kan man undra om han kan någon gång återvända till kyrkan i Uppsala utan att bli mottagen som Judas Iskarios. Men en roligt komisk och kul förmiddag var det under alla omständigheter. Det kanske är så att Gud hör bön...

/JS14

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage