Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Topplistor är numera en parodi | I vår serie övertydlighet... »

Hasse & Tage talar till oss än
Stafrin | 21 April, 2014 17:47
Jag har alltid hävdat att en stor del av Hasse & Tages material och satir skulle ha passat på dagens svenska samhälle så väl som det på 60- och 70-talet, eller vad sägs om dessa klassiska rader ur "Blå stetsonhatt" ur "88-öresrevyn". Sätt in detta i en sketch om den svenska arbetsmarknadspolitiken och näringslivet 2014. Eller varför inte kultur och media av idag?:
"Vid trettitre är man passé
Vid trettifem så kan man hälsa hem
Vid fyrtio jämnt är man ett skämt och högre opp så åker man väl på en propp"


Undra hur många arbetslösa som tänkt dessa rader under sin icke-arbetsföra period. Det är ju väldigt imponerande, att två personer kan göra så odödliga komiska saker att det passar i alla generationer och tider, men samtidigt lite skrämmande att samhället inte blivit annorlundare på snart 40-50 år.

/JS14

Intressant?


 #

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage