Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Morgan Johansson överraskade på Första Maj! | Den nya högtidsdagen... »

Starka intryck på antirasistevenemang
Stafrin | 03 Maj, 2014 19:41
Hatten av åter för Pipeline i denna stad samt nätverket Sundsvall Mot Rasism för deras antirasismkampanj idag. Under förmiddagen kunde man på Pipeline höra på intressanta föreläsningar av bland andra Asylkommittén och Masoud Vatankhah och på kvällen kan man lyssna på olika band, allt gratis. Mest intressant var dock föreläsningen av förre nazistledaren Johnny "Puma" Höglin som berättade den starka historien om varför han blev nazist och hur han tog sig ur det hela. Även om han ibland pratade lite för fort så berättade han med en stor portion humor och engagemang och mannen som var på löpsedeln om Sveriges farligaste nazister föreläser idag mot främlingsfientlighet. Lite romantik blev det också när han på scenen friade till sin flickvän!

Det som slår mig när jag ser denna gala är varför detta hålls i en liten klubblokal och inte på Tonhallen? Varför görs inte en ordentlig dag och manifestation mot främlingsfientlighet på ett ställe så alla kommer dit och ryms där? Nu var det främst Pipelines fanskara kändes det som.
Men likväl så är det en välbehövlig manifestation och många kloka ord har sagts idag som gett starka intryck, så tumme upp för evenemanget!

/JS14

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage