Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Sundsvall med ryggen mot Åkesson | FI - en ny engångsföreteelse? »

Gratis hemsida - numera nåt fult
Stafrin | 22 Maj, 2014 20:20
Det märks att det hänt saker på hemsidefronten. När jag skapade min hemsida Retrogalaxen, som förnärvarande ligger på Passagen, så fanns en uppsjö av gratis webhotell som var seriösa och förhållandevis bra. Passagen var en av dom.

Numera så verkar Passagen helt har rasat ihop och förutsättningarna för gratis webplats har förändrats. Många gratisplatser har inte ftp utan man måste bygga upp sin sida från grunden på webhotellet. Eller så har dom en gräns för hur många som får passera på sidan. Många av dessa gratis webhotell är också väldigt märkliga och funkar inte alltid så bra.

Dessutom var det rätt accepterat förut att man tog Passagen eller Geocities. Det var ju ingen stor grej med hemsidor och det fungerade. Numera anses man som lite snål och oseriös om man inte lägger upp X antal kronor för en egen plats på nätet. Självklart ska man punga ut med pengar för ett ballt namn också, vilket är så långt som jag sträcker mig.

Det är alltså mycket svårare idag att ha en hemsida på internet och nackdelen med att ha en sida som man tryggt har haft på sin plats i mer än 10 år är att man bryr sig inte om att kolla utvecklingen på marknaden. Vad detta har för inverkan på Retrogalaxens framtid återstår att se. Jag letar vidare, men frågan är om detta med hemsida, för oss som vill ha lite mer än en trött facebooksida, är på väg att bli en allt större statuspryl som bara en viss grupp skaffar sig. Facebook eller inte, trots allt så är det hemsidor som bygger vårt kära internet.

/JS14

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage