Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Gratis hemsida - numera nåt fult | Retrogalaxen uppe igen! »

FI - en ny engångsföreteelse?
Stafrin | 29 Maj, 2014 20:28
Jag känner att jag borde säga nåt om EU-valet, som det känns som att folk röstade i mest för att försöka hålla Sverigedemokraterna borta, dock till ingen nytta. Jag får ändå känslan av att om Sverigedemokraterna inte hade funnits så hade valet haft bra många färre deltagare. Sen kan man ju jubla åt att Alliansen rasar ihop helt, så grattis Miljöpartiet, det var tydligen ert val!

FI är väl också att gratulera, även om det doftar valets "One-hit-wonder". Visst, det var ett smart drag att ge ut en CD med flera toppartister på som dragplåster, men det finns lite som talar emot partiet till nästa val. Det skulle jag också vilja koppla ihop med mitt bästa minne med valet, som inte kommer ifrån någon debatt eller dylikt. Affischer längs vägarna har ju synts överallt och i sedvanlig ordning försöker det ena partiet efter det andra att överträffa varandra. Men lite full i skratt blev jag när jag vid sidan av en gigantisk affisch såg en påle nedstucken i backen och på den en liten lila lapp där det stod med stora vita bokstäver: "Rösta pirat". Här snackar vi skilda valbudgetar! Partiet som förra valet var EU-valets vinnare har numera inte ens råd med en vettig valaffisch. Det är ju inte att förvåna för nedladdningsfrågan har numera helt dött ut. Att ladda ner är idag helt vanligt och svensken tänker knappt på regler och eventuella integritetshot på nätet, precis som Junilistan förrförra valet. Stora vinnare i tider då EU-kritiken blåste stort, valet efter så brydde sig ingen om partiet. Jag säger nu inte att FI 100 % säkert kommer att hamna i samma fack, men risken finns. Precis som de andra två är det ett nischat parti som helst av allt diskuterar en enda fråga och är inte den frågan fortfarande på tappeten nästa EU-val så är FI vad amerikanarna brukar säga: "This years flash in the pan".

/JS14

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage