Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Alkohol och lastbilsflak kan ha ett samband | Intressanta siffror om främlingsfientlighet »

Tankar vid en midsommarstång...
Stafrin | 20 Juni, 2014 21:59

Jag bevittnade midsommarfirandet på Norra Berget för första gången på evigheter idag och tittade på när barn och vuxna lekte kring midsommarstången. Det var en märklig, men komisk upplevelse. Jag fick en bild för mitt inre om vad en eventuell nyanländ till Sverige eller någon annan som aldrig sett dans kring denna stång förut skulle säga om detta folk här. En stor mängd svenskar viftar med händerna vid öron och stjärt och hoppar sen som grodor runt ett lövat kors med stora ringar på.

Dessutom fick jag en flashback tillbaka till när jag var liten och tvingades dansa ringdans (nej, jag var inte alls förtjust i det ens då) och tyckte det var så pinsamt att titta på dom andra som dansade när dom lekte "Grin-Olle visa" eller "Skratt-Olles visa" i "Räven raskar över isen". Där stod dom andra och låtsades gråta eller skratta helt omotiverat på kommando. Var detta normalt? Varför dansar man "Räven raskar över isen" i över huvudtaget på midsommarafton? Den är väl väldigt otidsenlig egentligen, jag menar hur mycket is finns det för räven att raska över den 20 juni? Nog för att det var rätt kallt idag, men detta är banne mig löjligt.

Med dessa tankar så önskar jag alla en väldigt trevlig midsommar, för högtiden är ändå bland det vackraste som Sverige har att bjuda på!

/JS14

Intressant?


 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Gunilla | 06 Juli, 2014 00:44

Instämmer om räven

Tack [Reply]
Jörgen Stafrin | 06 Juli, 2014 11:34

Tack Gunilla.

/Stafrin

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage