Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« LCHF - äldre än man kan tro | Sommartankar om topless light... »

Polaroid kunde ha förändrat allt...
Stafrin | 20 Juli, 2014 21:43

När jag i morse satt på balkongen och åt frukost, denna underbara sommarmorgon, så fick jag en tanke. Alla minns polaroidkameran från 70- och 80-talet, alltså den uppfinning där bilden framkallas och kommer ut direkt ur kameran. Just själva idén tror jag många kan hålla med om inte var så fel, även fast bilderna i den här versionen var för små och hade en ful vit kant runt om bilden. Men tänk om man hade utvecklat detta och gjort så man kunde på samma sätt få ut bilder ut kameran som liknar de foton vi idag tittar på i våra fotoalbum från förr. Självklart skulle många fotoaffärer konka fortare än de gör idag i digitalkamerans tid, men det skulle ha varit bekvämare för oss fotografer och kanske gjort så att den vanliga kameran överlevt ännu längre.

Jag ska inte förta digitalkamerans fördelar, det finns många fördelar med den också, men inget kan ändå slå känslan av att titta på ett fysiskt foto i ett fotoalbum och titta på kvaliteten och känna på bilden, i jämförelse med X antal jpg-bilder på datorn. Bara en tanke som jag fick...

/JS14

Intressant?


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage