Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Att lära sig försäljarknep... | Livets hårda lott... »

Kräv svar om jobben av politikerna!
Stafrin | 11 September, 2014 23:49
Jag har inte nämnt valet så här långt ännu och till skillnad mot tidigare år så hade jag inte tänkt att analysera lika mycket. Att analysera hur det har gått och vem som har som har gjort bäst ifrån sig eller har bäst chanser känns inte så viktigt längre, med tanke på hur lika partierna är idag och hur ointressant svensk politik är numera, då ingen tycks ha någon mer vision än att tillgodo se EU. Därför hade jag tänkt att i år köra lite lobbyverksamhet själv, lite vädjanden vad gäller det viktigaste att tänka på inför valet. Jag hade inte tänkt att säga åt folk vad dom ska rösta på, inte mycket i alla fall, så pass respekt har jag för folks vilja, med vissa undantag som jag hade tänkt ta upp på valdagen. Däremot så finns det olika ämnen som är otroligt viktiga, men där det är så viktigt att man ser mellan raderna på alla floskler och i detta fall så tänker jag på arbetslöshetsfrågan. Genom alla tider har det lovats jobb både till höger och vänster och de senaste åren har det stannat vid noll och åtgärder. Stefan Löfvén har totalsågat Alliansens arbetsmarknadspolitik hela tiden och lovat att alla ska få jobb. Vad Alliansen har lovat ända sen dom tog makten vet vi alla. Men frågan är hur mycket som stämmer bakom dessa vackra ord? Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfvén följer nämligen salige Milton Friedmans ord, om att det måste finnas arbetslöshet för att inflationen ska vara låg. Enligt den beräkningen måste drygt 350 000 vara arbetslösa för att det ska gå ihop.

Nu är detta inget nytt utan har använts i EU under relativt lång tid, men det förändrar inte det faktum att det är en horribel människosyn som man måste ta i beräkningarna när man röstar på söndag. Är alla människor berättigade till ett jobb, eller måste vi offra några 100 000 personer för pengarnas skull? Och är det då rätt att lägga skulden på dom arbetslösa för att dom inte har jobb och därmed straffa dom? I min värld så är människan viktigast och alla människor har rätt till ett vettigt liv, så jag hoppas att du som röstar på söndag gör det med en tanke om människan i samhället och dess rätt till ett riktigt leverne. Våga ställa Löfvén och Reinfeldt till svars och kräv ett riktigt svar om vad dom egentligen vill med dom arbetslösa och jobben!

/JS14

Intressant?


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage