Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Livets hårda lott... | Äntligen regeringsskifte - men till vilket pris? »

Att tänka på innan ditt val i morgon...
Stafrin | 13 September, 2014 17:46
Det är val i morgon i konungariket Sverige, det tredje som går under den här bloggens existens. Tidigare om åren har jag bevakat det ganska noggrant och gett åsikter här och var, men som jag sa för ett par dar sen så tänker jag inte vara lika noga detta år. Känns det vettigt att vara noggrann när 90 % av partierna numera gör allt för att deras politik ska passa EU och dess mest lönsamma invånare? Nej, min motivation är lite borta numera, vilket är en av anledningarna till att bloggen antagit en lite lättare form. Självklart lär jag delge lite tankar efter valet om resultatet, men en analys om valrörelsen i sig tänker jag inte göra i år. Jag kunde önska att vi får en ny regering för Alliansen har gjort sitt, vilket innebär inte mycket. Dom har stampat på dom sämst ställda länge nog och nu är det dags för en förändring! Men frågan är hur mycket bättre Löfvén är och om det blir bättre, mer än att sossarna är bättre på att låtsas som det regnar när samhällets bottenskick får det sämre. Men det är ditt val i morgon, vilket Sverige du vill ha. Jag ska inte säga åt folk vad dom ska rösta på. Däremot så skulle jag vilja rikta mig till alla som planerar att rösta på Sverigedemokraterna i morgon. Jag förstår att det finns ett utbrett missnöje med invandrarpolitiken, även om jag på intet sätt håller med om det och ser det som ett problem. Men att rösta på ett parti som Sverigedemokraterna kommer inte att göra något bättre. Om det är missnöje med dom etablerade partierna som man har så finns det andra partier som är mycket rumsrenare.

Jag blir rädd när jag ser den position partiet har fått hos de svenska folket. Idag är det viktigare att värna om Sverigedemokraternas rätt att sprida sitt budskap än invandrarnas rätt att leva ett normalt liv. Jag ska inte förneka den demokrati vi har, det är inte det det handlar om, utan hur ett främlingsfientligt partis åsikter är viktigare än människoliv.
Vi har ett samhälle där vi inte diskuterar MED invandrarna om vad dom vill ha utan sitter vid sidan av och diskuterar och viskar OM dom, långt över huvuderna på dom.
Idag så får en invandrare ingen svenskaundervisning förrän han/hon (nej, "hen" finns fortfarande inte i min ordlista) har en bostad. Dom får gå där på förläggningar eller inslussade tillfälliga kommunlägenheter och göra inget. Att få en lägenhet idag för en infödd svensk är nog svårt, framför allt om du är ung och utan arbetslivserfarenhet. Hur svårt är det då inte om du inte ens kan språket och inte har något jobb. Tar du bidrag får du höra att "invandrare lever bara på bidrag". Om man får jobb så heter det "dom kommer hit och tar våra jobb". Det är inte lätt att vara människa idag, det är tydligt det! Men det är tydligen inte samhället det är fel på som har dessa regler och fördomar. Det enda felet är tydligen att det finns för många av dom och det är i mångas ögon dom det är fel på. Frågan är om det är ett sånt samhälle vi vill ha, där vi inte ser utlandsfödda som människor av kött och blod utan som varelser som tar plats och som är udda.

Jag blir alltså rädd när jag ser Sverigedemokraternas påverkan på många svenskar idag. Att partiet kan göra saker som för normala riksdagspartier är dödsstöten i folks ögon, men som i SDs fall det tycks finns någon sorts förståelse för. Framför allt när tre av deras högsta politiker kan går runt på stan och hota folk med järnrör och filma det och ändå inte tappa som en sten i opinionen, utan får förståelse. Eller när jag ser den ena skandalen efter den andra, som normalt skulle ha varit rena döden för ett politiskt parti, men som ingen bryr sig i när det gäller SD. Den ena efter den andra medlemmen ertappas på rasistiska listor och facebooksidor och ändå så verkar det vara fullt normalt. Då blir jag mörkrädd. För hur mycket man försöker intala oss att Sverigedemokraterna "inte är rasister", så går det inte längre att blunda för att partiet har en stor andel medlemmar på väldigt höga positioner som är det fortfarande. Bara för att man byter klädsel och använder finare ord så putsas inte innandömet i partiet upp för det. Som sagt, vi lever i ett fritt land. Folk får rösta på SD om dom vill, vid gud, vi har en demokrati, men kom ihåg, dom personer som det partiets politik är emot är lika mycket människor som du och jag som vill ha kärlek och respekt. Vissa fungerar utmärkt i samhället, vissa inte. Precis som infödda svenskar...

Men vilket fall som helst så är det alltså val i morgon. Förvisso är inte motivationen på topp, men det är en händelse som är viktig och som det är spännande att få vara en del av! Trevlig valdag på er!

/JS14

Intressant?


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage