Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Äntligen regeringsskifte - men till vilket pris? | Det lilla blir stort i drömmarna »

Bra manifestation i Sundsvall mot rasism
Stafrin | 20 September, 2014 17:09
Jag skulle vilja tacka nätverket Sundsvall Mot Rasism för deras manifestation idag mot rasism och nazism och avståndstagande till Sverigedemokraternas alltför stora makt i Sveriges riksdag. Det var en fin tillställning på stora scenen på Sundsvalls torg med många hundra som kommit för att lyssna på talare från alla partierna (ja, utom Sverigedemokraterna då, förstås). Plötsligt fanns inte en enda diskussion om budget, skatter eller misslyckad arbetsmarknadspolitik. Nu var alla vänner och stod upp tillsammans för en helt annan sak! Allianspartierna, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och till och med en representant för Sundsvalls nya lokala parti Grönt Perspektiv dök upp för att visa vad man tycker om Sverigedemokaternas åsikter. Alla var inte perfekta talare kanske, men hjärtat och entusiasmen fanns där hos alla. Men min favorit var Fáten Nilsson från folkpartiet, vilket kan verka konstigt att komma från mig, men till skillnad från alla andra så pratade hon med stor entusiasm helt utan manus och direkt från hjärtat och hon fick stora ovationer! Hade det varit val den här veckan istället för förra så hade nog Alliansen suttit kvar i fullmäktigetoppen här i stan på bara det talet.

Men det var ett riktigt bra, viktigt och häftigt möte i septembersolens glans som visade att det finns en kampvilja mot den främlingsfientlighet som råder världen över. Som en talare sa, kan inte Svenska Akademi bannlysa ordet "men" så att man måste välja sida. Då slipper vi dessa som ska hitta på ursäkter av modellen "Jag är inte rasist, men..."

/JS14

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage